U LOV NA MEDALJE: / Splitske blizanke predvode Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska seniorska taekwondo reprezentacija otputovala je u petak na Svjetsko seniorsko prvenstvo koje ce se od 12. do 17. svibnja odrzati u ruskom Celjabinsku.

8.5.2015.
15:31
VOYO logo

"Ovo je za nas najvaznije ovogodisnje natjecanje koje posebno dobiva na znacenju kada se zna da se na njemu mogu osvojiti bodovi za plasman na Olimpijske igre sljedece godine u Rio de Janeiru. Ne mogu unaprijed obecavati medalje, do koje moze doci bilo tko od nasih 12 natjecatelja, ali ukoliko ne bude nepredvidenih ozljeda, mogu garantirati da ce Hrvatska reprezentacija u zenskoj konkurenciji biti medu tri najuspjesnije", kazao je uoci puta u Celjabinsk izbornik taekwondo reprezentacije Toni Tomas.

U posljednjih 20 godina Hrvatska je na svjetskim prvenstvima osvojila cak 17 odlicja, a samo jednom 1999. godine niti jedan Hrvat nije stao na stepenicu pobjednickog postolja. Dva puta su nasi natjecatelji osvojili zlato, Filip Grgic 2007. i Ana Zaninovic 2011. godine. Cetiri odlicja osvojila je Sandra Saric, a po tri medalje na svjetskim prvenstvima imaju Ana Zaninovic i Natasa Vezmar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na put za Rusiju krenuli su: Mateja Kunovic (-46), Lucija Zaninovic (-49), Ana Zaninovic (-53), Martina Zubcic (-57), Marina Sumic (-62), Matea Jelic (-67), Iva Rados (-73), Marko Maljkovic (-54), Filip Grgic (-68), Toni Kanaet (-74) i Vedran Golec (-87).

"Ne opterecuje me cinjenica sto imam najvise bodova za plasman na OI jer uvijek gledam sapripremljena, ali me vise veseli cinjenica da je i sestra Ana nakon OI u Londonu konacno uspjela odraditi nekoliko turnira i priprema bez ozljeda", kazala je Lucija Zaninovic koja je u posljednih pet godina osvojila tri europske, olimpijsku i svjetsku medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Lucije, koja je vec prakticki osigurala put za Rio de Janeiro, nasa predstavnica u kategoriji do 62 kg Marina Sumic po bodovima jos nije medu sest putnica za Brazil.

"Ne optrecujem se sada poretkom na svjetskoj listi i najvaznije mi je da sam spremna za nastup na Svjetskom prvenstvu koje je pred nama", kazala je Sumic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo