TYSON POKREĆE POSAO S MARIHUANOM: / Iron Mike ulazi u ozbiljan poslovni pothvat

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Iron Mike" će zajedno s partnerima zasaditi marihuanu na 40 hektara velikoj plantaži 60 kilometara jugozapadno od Nacionalnog parka Death Valley.

2.1.2018.
18:23
AFP
VOYO logo

Nakon što je u Kaliforniji dozvoljena prodaja marihuane za rekreativne svrhe, bivši svjetski boksački prvak Mike Tyson (51) je najavio otvaranje plantaže s marihuanom.

"Iron Mike" će zajedno s partnerima zasaditi marihuanu na 40 hektara velikoj plantaži 60 kilometara jugozapadno od Nacionalnog parka Death Valley. Na Tyson Ranchu će se vršiti i istraživanja učinaka medicinske marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEGENDA PROGOVORILA O NESLAVNOJ NOĆI: ‘Tyson me ugrizao za uho iz jednog jedinog razloga’

Novim kalifornijskim zakonom, izglasanim na referendumu 2016., osobama starijim od 21 godine dopušteno je legalno posjedovanje, transportiranje, nabava, potrošnja i distribucija do 28,5 grama marihuane te osam grama koncentrirane marihuane.

U skladu s istim zakonom odrasle osobe smiju uzgojiti šest biljaka marihuane po kućanstvu, pod uvjetom da one ne budu izložene na javnom mjestu, a u javnosti također nije dozvoljena ni konzumacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalifornija je postala sedma američka država, uz Aljasku, Colorado, Oregon, Wisconsin, Massachussets i Washington DC u kojima je zakonom dopušteno korištenje marihuane u rekreacijske svrhe. U Kaliforniji, u kojoj je prodaja marihuane u medicinske svrhe legalna od 1996. godine, industrija 'trave' predstavlja veliki biznis, a daljnjem rastu tog tržišta zasigurno će doprinjeti i novi zakoni.

Pritom, procjenjuje se da kalifornijsko tržište vrijedi 1,6 milijarda dolara te da bi mu vrijednost do 2020. mogla narasti na 6,4 milijardi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo