NAKON DVIJE GODINE

TYSON FURY PONOVNO MOŽE BOKSATI: Kralj Cigana odmah poslao brutalnu poruku Joshui

Tyson ‘Kralj Cigana’ Fury ponovno može boksati, a Anthony Joshua čeka na ime svog sljedećeg izazivača.

Britanski teškaš Tyson Fury, nakon dvije godine suspenzije zbog kršenja antidopinških pravila, ponovno može boksati, javlja ugledni britanski BBC. Bivši svjetski prvak u kraljevskoj teškoj kategoriji, čovjek koji je u studenom 2015. godine šokirao boksački svijet porazivši velikog Vladimira Klička, posljednji je meč odboksao upravo protiv spomenutog ukrajinskog boksačkog velikana.

IZLUDIO I OSRAMOTIO PROTIVNIKA: Upoznajte boksačkog umjetnika koji se sprda sa svojim suparnicima! Ni Joshua ovo ne može

Nakon toga je započela njegova bitka s britanskom antidopinškom komisijom. No sad, BBC ističe, u 29. godini života Fury u rukama ponovno ima boksačku licencu. Britanski boksački odbor za kontrolu (BBBofC), koji imaju kontrolu nad licencama i odobravaju boksačima iste, odlučili su Furyju dati novu šansu.

TROJICA ‘ODABRANIH’ ŽELE JOSHUINO PRIJESTOLJE: Proglašen totalni rat u kraljevskoj teškoj kategoriji! Boks ovako nešto ne pamti

Trenutno najpoznatiji i najutjecajniji svjetski boksački promotor, Britanac Eddy Hearn, upravo bi Furyja htio vidjeti u ringu s boksačkim kraljem Anthonyjem Joshuom. No, kako je i sam istaknuo, to ovisi o Furyju i njegovoj posvećenosti boksu, odnosno hoće li se vratiti treninzima, onim treninzima koji su ga doveli na pijadestal najboljeg boksača svijeta.

Sad kad Fury ima ponovno licencu u svojim rukama, on se nameće kao legitimni, prvi po redu u redu izazivača Anthonyja Joshue. Fury je u svom stilu, putem društvenih mreža, odmah prozivao svog sljedećeg mogućeg protivnika…

“Gdje si dečko? Dolazim po tebe propalico, nitko me sad neće zaustaviti na mom putu do broja jedan u svijetu”, napisao je Fury na Twitteru.

Uz Furyja, kao boksači koji bi s Joshuom mogli ukrstiti rukavice spominju se aktualni WBC prvak u teškoj kategoriji, “brončani bombarder” Deontay Wilder i aktualni teškaški svjetski prvak prema WBO verziji Joseph Parker.

Povratak na Net.hr