NOĆNA MORA U SOFIJI

TEŽAK PORAZ MARKA MILUNA: Jedan od najboljih hrvatskih boksača nokautiran za 15 sekundi; ‘Bomba’ sjela ravno u bradu

Težak poraz Marka Miluna

Hrvatska boksačka reprezentacija pokušat će čim prije zaboraviti nastup na 72. izdanju uglednog Strandja turnira koji se ovih dana održava u bugarskoj prijestolnici Sofiji.

Screenshot

PETERO HRVATSKIH BOKSAČA IZBORILO FINALE GRAND PRIXA U ZAGREBU: Milun će se za titulu boriti s dvostrukim prvakom Rusije

Hrvatski predstavnici bez uspjeha u Sofiji

Nakon što se u ponedjeljak od natjecanja oprostila hrvatska profesionalna boksačica Marija Malenica, u utorak su na prvom koraku zapeli i talentirani boksač BK Gladijator Toni Filipi, Gabrijel Veočić, Leo Cvetković te Dea Bolanča, a u srijedu smo ostali i bez najboljeg hrvatskog amaterskog superteškaša Marka Miluna iz Boksačkog kluba Leonardo.

Hrvatski predstavnik zaustavljen je već u prvoj rundi četvrtfinalnog meča turnira, a uspješniji od njega bio je Turčin Mehmetcan Isik.

Samo 15-ak sekundi trebalo je Isiku da zahvati Miluna snažnim i savršeno ispaljenim desnim krošeom. Marko je odmah zauzeo sredinu ringa, plasirao jedan lijevi polukroše, bio aktivniji bacajući prednju desnu u kontra gardu u uvodnim sekundama, ali od siline udarca ekspresno je završio na podu, ubrzo se i pridigao te ispratio brojenje, ali procjena suca je očito bila takva da nije sposoban za nastavak meča pa je ubrzo stigao i službeni prekid.

Mehmetcan Isik sjajno je desnim širokim krošeom pogodio Miluna/Screenshot
Milun je nokaut osjetio/Screenshot

Prosvjedovali iz Milunova kuta

Iako se Milun brzo pridigao i ispratio sudačko odbrojavanje, sudac na kraju nije dopustio nastavak meča. Dosta su prosvjedovali iz Markova kuta, ali promjene odluke nije bilo. Ljutiti hrvatski boksač na kraju nije htio ni pozdraviti Isika.

Taj trenutak možete pogledati u priloženom videu od 5:50:00.

Inače, Marko Milun je prije nekoliko dana doznao kako će jedini moći predstavljati Hrvatsku u superteškoj kategoriji na Olimpijskim igrama u Tokiju jer je zbog pandemije koronavirusa otkazan svjetski kvalifikacijski turnir koji se trebao održati u Parizu, zbog čega je bez toliko željenog nastupa ostao Filip Hrgović. No pripreme za europske kvalifikacije u Londonu za Miluna, barem za sad, ne idu dobro.

Povratak na Net.hr