ODRAĐENO VAGANJE

SVE JE SPREMNO ZA CIRKUS! McGregor nastavio s provokacijama: ‘Mayweather izgleda ispijeno, proletjet ću kroz njega’

U Las Vegasu je odrađeno vaganje uoči boksačkog okršaja između Amerikanca Floyda Mayweathera (40) i Irca Conora McGregora (29).

Cirkus koji neki nazivaju mečom desetljeća pa čak i stoljeća, iako u igri nije nijedan naslov, a McGregor u životu nije odradio nijedan profesionalni boksački meč, ušao je u samu završnicu. Dvoboj je dogovoren na 69,5 kilograma, pritom je McGregor je na vaganju bio pola kilograma lakši od te granice, dok je Mayweatheru izmjereno 67,5 kilograma.

U SJENI PRSATIH HOSTESA, MAYWEATHER I McGREGOR UOČI ODLASKA U RING PORUČILI: ‘Vidjet ćete krv, znoj i suze’

‘Težina ne pobjeđuje’

Dakako, i na vaganju je bilo podbadanja uobičajenih za ovakve prilike. McGregor se unosio Mayweatheru u lice i pokušavao ga isprovocirati, ali mu to nije uspjelo. Irac je potom najavio kako bi do meča mogao vratiti oko osam kilograma što bi mu, smatra, mogla biti velika prednost.

“Floyd izgleda potpuno ispijeno. Nikad ga nisam vidio u lošijoj formi. Vjerujte mi, proletjet ću kroz njega”, najavio je Mcgregor.

Mayweather mu je na to samo hladno odgovorio:

“Težina ne pobjeđuje u mečevima, borba je ta koja presuđuje. Ovo će biti zadnja borba Conora McGregora.”

Zarada oko 600 milijuna dolara

Amerikanac je prije dvije godine otišao u mirovinu kao neporaženi boksač (49-0), a samo zbog ovog meča se odlučio vratiti u ring. S druge strane, McGregor je UFC-ov prvak u slobodnoj borbi (lakoteška kategorija), ali nikad ranije nije odradio boksački meč.

Procjene govore da bi ukupna zarada od ovog cirkusa mogla doseći 600 milijuna dolara. ESPN tvrdi da Mayweather ima zagarantiran honorar od 100 milijuna dolara, a McGregor 30 milijuna, ali tome treba dodati i postotak zarade od prodanih prijenosa, tako da će obojica u konačnici pospremiti u džep puno veći iznos.

 

Povratak na Net.hr