Sve je propalo: Ništa od povijesnog MMA obračuna žene i muškarca

Brazilci su za ovaj vikend najavljivali povijesni MMA okršaj žene i muškarca, između Emersona Falcaoa i Juliane Velasquez, ali od svega neće biti ništa.

20.12.2013.
9:22
VOYO logo

Organizacija Shooto na kraju je poručila kako se samo - šalila. To je trebao biti 'probni balon', pa su odlučili malo isprobati kako 'diše' javnost i napravili su odličan PR jer se diljem svijeta raširila priča kako 'ludi' Brazilci žele napraviti povijesni okršaj.

Naravno, ne znamo koliko bi takva borba uopće imala smisla, jer se radi o neravnopravnom meču iako su Falcao i Velasquez podjednake visine i iste težine. Uz to, Brazilski MMA savez se još ranije usprotivio takvoj ideji, tako da je moguće da sve nije bila šala, već da je savez kriv za otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravila ne zabranjuju borbe muškaraca protiv žena, ali kada ih interpretirate, oboje sportaša moraju biti ravnopravni, prema čemu se muškarcima nipošto ne smije dopustiti da se bore sa ženama. Takvo nešto ne možemo dozvoliti. Organizatori nas mogu pitati svašta, čak i MMA borbu u kojoj bi tri borca bila protiv jednog, ali mi slične situacije ipak ne možemo dozvoliti", kazao je jedan od vodećih ljudi Brazilskog MMA saveza Osiris Maia.

//www.youtube.com/embed/ae1ZYZ-XwV0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo