STIPI SE NAKON POBJEDE NAKLONIO JEDAN OD NAJJAČIH MMA BORACA: / Stari znanac pozvao ga na spektakularni revanš

Image
Foto: Profimedia

Stipina pobjeda izazvala je brojne reakcije iz MMA svijeta, a jedna od najzanimljivijih je svakako ona UFC-ovog šampiona u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa

18.8.2019.
8:19
Profimedia
VOYO logo

Američki borac hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KRVAVI SPORT: Pogledajte kako je izgledala jedna od najbrutalnijih UFC borbi svih vremena

Image

KRVAVI SPORT: Pogledajte kako je izgledala jedna od najbrutalnijih UFC borbi svih vremena

Više od 19 minuta trajao je okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera u kojem je na kraju branitelj naslov zadao više značajnih udaraca (123-98) i činilo se sve do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži pobjedi.

Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je MIočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti.

Reakcije boraca

Stipina pobjeda izazvala je brojne reakcije iz MMA svijeta, a jedna od najzanimljivijih je svakako ona UFC-ovog šampiona u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa koji je napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema dileme, Stipe ja najveći teškaški borac u povijesti. Nemam ništa za dodati.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se i opasni teškaš Francis Ngannou koji je napisao:

"Impresivna borba za obojicu! Ponosan sam na moju diviziju i čestitam novo prvaku na pobjedi! Idemo ponoviti!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki UFC prvak BJ Penn također je čestitao Stipi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače ne uživam u borbama teškaša. Sinoć sam iznimno uživao u svakoj sekundi glavne borbe... ova dvojica su legende", napisao je Eddie Alvarez, bivši UFC-ov svjetski prvak u lakoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitarima su se pridružili i košarkaši Cleveland Cavaliersa, Tristan Thompson i Larry Nance Jr.

Thompson je napisao "Idemo! Cleveland se diže", a Nance Jr. je uz poruku "Raspoloženje:" objavio kratki isječak koji prikazuje Stipu Miočića sa širokim osmjehom i pobjednički uzdignutim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Anaheimu je nastavljena tradicija kad su u pitanju UFC borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Naime, u ovome gradu nijedan teškaš u povijesti nije uspio obraniti naslov, a Cormier je postao četvrti koji je izgubio pojas.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo