SRAMITE SE! MMA / borac hrvatskih korijena doživljava veliku nepravdu

Image
Foto: AFP

Iako Stipe Miočić spada u red najboljih UFC boraca, koji je trenutno treći izazivač po UFC ljestvici teškaša, još uvijek nije dobio priliku za napad na pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji.

1.10.2015.
19:37
AFP
VOYO logo

Fightsite piše kako se ovih dana o UFC-ovom zaobilaženju Stipe Miočića, u kontekstu budućeg izazivača u teškoj kategoriji, oglasio i SportsJOE.ie, popularni irski sportski portal koji je javno dao podršku Stipi.

Portal je na svojim stranicama kritizirao postupke najmoćnije MMA organizacije, ali i poslalo poruku podrške borcu hrvatskih korijena koji niti sam ne zna zašto mu se ne da prilika za borbu za naslov prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Iako je pokazao da može, iako je jedan od najboljih boraca u UFC-u. Stoga, svi se pitaju, u čemu je problem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

"Očito nisam dovoljno popularan i to je to. Moram postati popularniji. Sve mi ovo izgleda kao ona stvar s popularnosti u srednjoj školi. Mislim da je to tako, pa onda znam što mi je činiti, moram se nastaviti boriti i prebijati ljude koje stave ispred mene", izjavio je Miočić za Submission Radio, a odmah nakon toga stigla je i podrška iz Irske.

Borac hrvatskih korijena pokazao kvalitetu-ali...

Prema irskom portalu, mala je vjerojatnost da će Stipe, u slučaju pobjede nad Benom Rothwellom, dobiti priliku za napad na pojas, iako to u potpunosti zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Strah od financijskih gubitaka

I kada se Stipe, s razlogom, mogao nadati nastupu protiv Fabricija Werduma, UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji, do toga nije došlo. I to je zaista nepravedno. To vide svi, no, zov novaca čelnika UFC-a očito je veći.

Naime, problem leži u tome da bi im Stipe, kao potencijalni prvak, nanio velike financijske gubitke. Ovo nije prvi slučaj gdje se UFC iz financijskih razloga okrenuo drugim, ponekad i sportski gledano, nelogičnim rješenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna uvjerljiva pobjeda nad visoko rangiranim protivnikom poput Bena Rothwella, na eventu koji će privući dosta pažnje, trebala bi pomoći Miočiću u izgradnji popularnosti. Stipe, mi smo uz tebe", stoji u članku na portalu SportsJOE.ie.

Iduća Miočićeva borba održat će se 24. listopada u Dublinu, na UFC Fight Night 76 priredbi. Borba s Rothwellom, bit će sunaslovna na eventu kojeg predvode Dustin Poirier i Joseph Duffy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo