Skandal na Svjetskom prvenstvu: Hrvatu doslovno ukradena pobjeda

Hrvatski reprezentativac Hrvoje Sep na šokantan je način završio nastup na Svjetskom prvenstvu u Almatyju već u drugom kolu…

Poluteškaš Boksačkog kluba Leonardo bio je bolji od svog protivnika Alija Ghoussouna, ali suci su naposljetku neshvatljivo pobjedu poklonili sirijskom boksaču.

Nakon slabije prve runde, srčani Slavonac bio je i više nego uvjerljiv u preostale dvije, ali konačno bodovanje 2-1 (28-28 Ghoussoun, 29-27 Sep, 28-28 Ghoussoun) označilo je veliko slavlje za Sepovog protivnika, koji je čak i opomenut u trećoj rundi zbog opstrukcija.

Vodstvo reprezentacije odmah je uložilo žalbu, ali teško je očekivati promjenu odluke. Nažalost, najbolji hrvatski poluteškaš već je drugi put ove godine s velikog turnira izbačen na ovakav način. Na Europskom prvenstvu u Minsku viši su interesi htjeli da domaći boksač Novikov prođe u polufinale.

U ponedjeljak, 21. listopada, po novu pobjedu ide Marko Čalić (BK Pula). Hrvatski će teškaš protiv Čileanca Miguela Corree pokušati izboriti četvrtfinale.

Povratak na Net.hr