BIO JE 'ŽIVOTINJA'

SNIMKA POKAZUJE SVU MOĆ NEDAVNO PREMINULOG OCA NEPORAŽENOG UFC PRVAKA: ‘Zgrabio me toliko jako da mi je umalo zdrobio prsa’

Abdulmanap Nurmagomedov bio je odlikovani borbeni sambo veteran i ugledni borilački trener

Otac neporaženog UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji Habiba Nurmagomedova (28-0), ugledni trener Abdulmanap Nurmagomedov, preminuo je prošlog tjedna od komplikacija prouzrokovanih zarazom koronavirusom.

Preminuo u dobi od 57 godina

Abdulmanap je preminuo u dobi od 57 godina. Kako izvještavaju ruski mediji, Habibov otac umro je u bolnici u Moskvi od posljedica srčanog udara koji se dogodio nakon što su liječnici doznali da je pozitivan na koronavirus. Prije nego je imao srčani, prošao je operaciju srca nakon koje je dvaput stavljen u induciranu komu.

Stariji Nurmagomedov bio je bolestan još od travnja ove godine i liječen je u bolnici jer je imao simptome slične upali pluća. Nurmagomedov stariji prvi se put razbolio u svojoj domovini, ruskoj Republici Dagestani, gdje se liječio u lokalnoj bolnici zbog simptoma sličnih pneumoniji, ali se odbio testirati na koronavirus.

Doživio srčani udar nakon kojeg je preminuo

Nakon što mu se stanje pogoršalo, Abdulmanap je specijalnim zrakoplovom prebačen u Moskvu, gdje se liječio u vojnoj bolnici. Tamo je testiran pozitivno na Covid-19, a ubrzo je doživi srčani udar nakon kojeg je preminuo.

Habiba je kroz cijelu karijeru borilačkih vještina, u kojoj nema niti jedan poraz, vodio njegov otac koji ga je naučio svemu što zna, inače odlikovani borbeni sambo veteran. Upravo je otac dio njihove obiteljske kuće pretvorio u teretanu u kojoj se mladi Habib naučio boriti, i to na kakav način…

Inače, u ožujku ove godine pisali smo kako su Habib Nurmagomedov i njegov menadžer Ali Abdelaziz razgovarali s američkim medijima o prvom susretu Alija i Habibovog oca Abdulmanapa…

‘Vidjeli ste samo dva videa, jel’ tako? No, postoji još jedan’

“Vidjeli ste samo dva videa, jel’ tako? No, postoji još jedan, uskoro ću ga objaviti”, obećao je Habib na jednom nedavno održanom druženju s medijima, prenosi MMAWeekly.com.

‘Kako oboje vole judo, rekli su si OK, ajmo vidjeti’

Ali i Habibov otac Abdulmanap upoznali su se 2015. godine, a nakon početnog upoznavanja njih su se dvojica presvukli i bacili na trening….

“Kako oboje vole judo, rekli su si OK, ajmo vidjeti”, istaknuo je Habib Nurmagomedov…

‘Razbio me’

“Razbio me. Pitao me – ‘Misliš li da si dovoljno snažan?’ Rekao sam mu – ‘Da’. On me zatim zgrabio toliko jako da mi je umalo zdrobio prsa. Pobijedio me, moram to priznati”, iskreno će Abdelaziz.

Povratak na Net.hr