FANTASTIČNA BORBA: / Sjajni opaki Šveđanin uništio hrabrog Brazilca nokautom u petoj rundi

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Broj jedan 'contender' u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, sjajni Šveđanin Alexander Gustafsson, pobijedio je Glovera Teixeiru u borbi koja bi mogla konkurirati za najbolju borbu 2017. godine.

29.5.2017.
8:35
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Jučer je u Stockholmu održan Fight Night na kojem je publika mogla uživati u borbama i potezima MMA majstora. No, najbolja borba večeri bila je ujedno i ona glavna. Sraz domaćeg junaka Alexandera Gustafssona i drugog po ljestvici izazivača u poluteškoj kategoriji, neumornog i hrabrog Brazilca Glovera Teixeiru.

OVO NIJE JOŠ JEDNA OBIČNA PRIČA O USPJEHU: Kako je jedan zagrebački klub postao pravi hit za kojim su svi poludjeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta borba za Gustafssona pred svojim navijačima u Stockholmu

Bila je ovo četvrta borba za Gustafssona pred svojim navijačima u Stockholmu i treća pobjeda. Upravo ovu borbu su fanovi htjeli vidjeti. I nisu požalili. Jer, ono što su pružili ova dva borca u borbi koja je završila nokautom Šveđanina u petoj rundi.

JE LI OVO NOKAUT 2017.? Borac ušao u kavez, napravio veliku pogrešku i onda ‘popio’ spektakularan udarac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to bespoštedna borba, pravi rat u kavezu u kojem su oba borca dala sve od sebe. Teixeira je impresionirao nevjerojatnom izdržljivošću i snagom volje, koja ipak nije bila dovoljna da odradi svih 25 minuta ove borbe, nego je ipak poklekao nakon brojnih primljenih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aperkatima uništavao Teixeiru

Pogotovo velikog broja aperkata koji su završili u licu Brazilca. Gustafsson je pokazao kako je iznimno lak na nogama. Šveđanin je odradio borbu pametno. Bježao je iz opasnih situacija, pa se vraćao na sredinu kaveza i onda pikao svog protivnika, mijenjao gard, zbunjivao ga prednjom lijevom i prednjom desnom, ovisno o gardu i ideji.

Teixeira je odlično ušao u borbu. Već u prvoj minuti Brazilac je upisao atraktivno rušenje iz kojeg se Gusatffson ipak spasio. Ipak, nije to omelo Gustafssona, koji je prezentirao što mu je taktika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristio je to što je eksplozivniji, duži i brži borac, a svaku situaciju u kojoj je mogao biti ugrožen je izbjegao vrhunskom eskivažom, po kakvima je zapravo poznat, ali kakve su ga vjerojatno bodovno koštala u njegove dvije borbe za titulu prvaka u poluteškoj diviziji, čiji je pojas u vlasništvu Daniela Cormiera, koji je 2015. godine odradio odličnu borbu protiv Gustafssona u pet rundi i pobijedio sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom runde Gustafsson je slučajno Teixeiru pogodio prstom u desno oko, no Brazilac se brzo vratio uz komentar kako je dobro. Sudac i liječnik su ga pregledali, Teixeira je odmah liječniku morao reći može li nastaviti borbu. I dao je do zanja da može, unatoč smanjenom vidnom polju desnog oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakat u glavu

Ipak, od tog trenutka je zapravo počela Gustafssonova dominacija koja je potrajala sve do samog kraja borbe. Kao što smo već i napisali, Gustafsson je uništavao aperkatima svog protivnika koji za to nije imao odgovor.

Isto tako, u drugoj rundi Gustafsson je sjajno pogodio Teixeiru laktom u glavu. Nakon toga je uslijedila sjajna serija udaraca. Činilo se kako je Brazilac gotov, bio je već na podu, ali se nekako uspio izvući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom treće runde Gustafsson je srušio Teixeiru na tlo. No, Teixeira je i to izdržao i vratio se sredinom runde na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Brazilac imao gotovo nikakve šanse vratiti se u borbu, no nije se predavao, a četvrta runda zapravo je bila njegovo najslabija. I tu se vidjelo da je pitanje trenutka kad će Brazilac kapitulirati. Tim više što je Gustafsson izgledao impresivno u kavezu.

Desni aperkat je počeo priču, a završio ju je s dva krošea

Ponovno je Gustafsson imao više napada, namjeravao je završiti borbu, no prije nego je to uspio je morao još jednom otići u kut. Borba je završila nakon više od minute unutar posljednje runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je pokrenuo desni aperkat, a priču su završila dva krošea. Impresivni Alexander Gustafsson tako je došao do pobjede koja bi ga mogla lansirati u njegov treći napad na naslov svjetskog UFC prvaka poluteške kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih borbi, vrijedi spomenuti kako je Volkan Oezdemir pobijedio Mishu Cirkunova potvrdivši sebe kao novo veliko ime poluteške kategorije, a najvažnije pobjede u karijeri ostvarili su Damir Hadžović i Bojan Veličković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UFC Fight Night 109 – Rezultati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexander Gustafsson def. Glover Teixeira – KO (R5, 1:01) Volkan Oezdemir def. Misha Cirkunov – TKO (R1 0:28) Peter Sobotta def. Ben Saunders – TKO (R2 2:29) Omari Akhmedov def. Abdul Razak Alhassan – podijeljena sudačka odluka Nordine Taleb def. Oliver Enkamp – jednoglasna sudačka odluka Jack Hermansson def. Alex Nicholson – TKO (R1 2:00)

Pedro Munhoz def. Damian Stasiak – jednoglasna sudačka odluka Trevor Smith def. Chris Camozzi – jednoglasna sudačka odluka Joaquim Silva def. Reza Madadi – podijeljena sudačka odluka Bojan Veličković def. Nico Musoke – KO (R3 4:37) Darren Till def. Jessin Ayari – jednoglasna sudačka odluka Damir Hadžović def. Marcin Held – KO (R3 0:07)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo