PRVI KORAK PREMA MEDALJI: / Lucija Zaninović uvjerljiva protiv kazahstanske tinejdžerice

Image
Foto: AFP, LAURENT KALFALA

Hrvatska tekvondašica Lucija Zaninović na uspješan je način otvorila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

17.8.2016.
17:54
AFP, LAURENT KALFALA
VOYO logo

U osmini finala kategorije do 49 kilograma Lucija je svladala Kazahstanku Ainur Jesbergenovu s uvjerljivih 18-7. Osamnaestogodišnja Jesbergenova nema iza sebe posebno kvalitetnih seniorskih rezultata i bila je prilična nepoznanica za našu sportašicu, ali Zaninović je dobro odradila posao. Kazahstanka je nakon udarca u glavu povela s 3-0 u prvoj rundi, ali Lucija je vrlo brzo dovela stvari na svoje mjesto i osigurala prvu pobjedu u Riju.

Slijedi Francuskinja Aziez

Osvajačicu brončane medalje prije četiri godine u Londonu u četvrtfinalu čeka daleko teži posao. Suparnica će joj biti Francuskinja Yasmina Aziez koja je na startu Igara pobijedila Monicu Pimentel s Arube. Aziez je osvajačica bronce sa Svjetskog prvenstva 2009., a ima i dvije medalje s europskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba između Zaninović i Aziez na rasporedu je u 21.30 po našem vremenu, a cijelo natjecanje u ovoj kategoriji bit će završeno danas. U četvrtak će u akciju i Lucijina blizanka Ana koja se natječe u kategoriji do 57 kilograma, a prva joj je suparnica Iranka Kimia Alizadeh. Naš Filip Grgić nastupa u kategoriji do 68 kilograma, a na startu ga čeka Španjolac Joel Gonzalez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo