PRVI ČOVJEK KOJI JE POBIJEDIO MIOČIĆA DONIO TEŠKU ODLUKU: / 'Ovo je savršen trenutak za to'

Image
Foto: Screenshot

Odlazi jedan od miljenika publike borilačkog sporta

24.2.2019.
12:28
Screenshot
VOYO logo

Nakon pobjede u sunaslovnoj borbi Fight Night u Pragu, Stefan Struve izjavio je kako mu je to bila posljednja borba te je svoje rukavice ostavio na podu Octagona. Nizozemac je ostvario jednu od čudnijih pobjeda koje smo mogli vidjeti u posljednje vrijeme. Došao je do pobjede, iako u sedam i pol minuta svoje borbe nije pogodio niti jedan značajan udarac, piše Fightsite.

Cijelu prvu rundu proveo je u podređenom položaju nakon što je bio uzdrman udarcem već u petoj sekundi i činilo se kako će se nastaviti njegov niz poraza. Ipak, izdržao je do kraja prve runde, a u drugoj je odmah on bio taj koji je preuzeo kontrolu. Odveo je borbu u parter, a onda tamo došao do pozicije za gušenje koje je uspješno proveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 31-godišnji 213 centimetara visoki Nizozemac time je prekinuo niz od tri poraza i bilo je vrlo zanimljivo dočekati pitanje što bi sad moglo uslijediti za njega. No, onda je iznenadio Dana Hardya i sve u dvorani.

Prvi pobijedio Miočića

“Ovo je nešto o čemu sam razmišljao neko vrijeme. Svi znaju da moje srce nije na sto posto. Kad sam se vratio, rekao sam borit ću se pet godina, a ostao sam malo duže. Moje srce je dobro, no ovo je jako dobra prilika da ovo proglasim svojom posljednjom borbom.", rekao je pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skinuo sam rukavice, nisam siguran je li ovo konačna odluka jer tako što se ne donosi naglo, ali sada mi izgleda kao pravi trenutak. Izgubio sam svoje posljednje tri borbe i nakon ovakve pobjede nije loše stati. Mnogi borci umirove se prekasno. Još ću razmisliti, no ovo je savršen trenutak da vam se svima zahvalim”

U karijeri je ostvario 29 pobjeda i 11 poraza. Prvu UFC borbu odradio je 2009. godine, samo tri dana nakon svog 21. rođendana. Tim putem je izgubio od Juniora Dos Santosa, no onda je krenuo uspon u njegovoj karijeri. Već idući nastup savladao je Denisa Stojnića u jednoj od najkrvavijih borbi u UFC povijesti, a kroz karijeru je savladao mnoga velika imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća pobjeda svakako mu je ona iz rujna 2012. godine, kad je u Nottinghamu nokautirao Stipu Miočića, nanijevši mu prvi poraz u karijeri. Iduću borbu je nokautiran od strane Marka Hunta, a sredinom 2013. uzima pauzu zbog srčanih problema. Od povratka je ostvario četiri pobjeda i pet poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo