Play ponuda

Preminuo čovjek koji je pobijedio Chucka Norrisa!

shimmer fallback

Joe Lewis, legenda borilačkih sportova, izgubio je svoju posljednju bitku, onu životnu.

1.9.2012.
10:56
Play ponuda

Zloćudna bolest dijagnosticirana mu je prošle godine, bio je i na operaciji kojom je tumor izvađen, ali tumor se vratio. Lewis je rođen 1944. godine u Sjevernoj Karolini i već s 18 godina pridružio se marincima. Na Okinawi, gdje je bio raspoređen, trenirao je borilačke vještine pod paskom mnogih majstora i u samo sedam mjeseci došao je do crnoga pojasa. Kad se vratio u SAD privatno je trenirao s Bruceom Leejem.

http://www.youtube.com/embed/u4l9F_xs_eg Amerikanac je dominirao borilačkim svijetom u 1960-ima i 70-ima, kad je postao i svjetski prvak u karateu. U tom razdoblju odmjerio je snage s najboljim borcima svijeta, a jedan je od rijetkih koji je uspio pobijediti Chucka Norrisa. Doduše, tek u trećem pokušaju, ali to ne umanjuje njegovu pobjedu. Lewis je borac s najviše titula među karatistima, a bio je pobjednik i prvoga Svjetskog prvenstva u karateu. http://www.youtube.com/embed/pYB9KsqfZ0M

Nakon karatea, okrenuo se kickboxu, gdje je bio podjednako uspješan sa nekoliko naslova američkoga prvaka u teškoj kategoriji.

Play ponuda
Play ponuda