KARDINALNA POGREŠKA SUCA: / Ova snimka najbolje dokazuje golemu nepravdu koja je šokirala boksački svijet

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja pokazuje da je Tony Weeks, sudac meča Ward-Kovaljov, kardinalno pogriješio.

18.6.2017.
11:14
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Naime, u osmoj rundi borbe za naslov prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji do 79 kg prema čak tri verzije IBF, WBA i WBO, Kovaljov je osjetio da je ugrožen je te krenuo u klinč s oko pola minute do kraja runde.

BOKSAČKI RAT U RINGU IMAO KONTROVERZAN ZAVRŠETAK: ‘Božji Sin’ u velikom revanšu nokautirao ‘ruskog razarača’ u osmoj rundi

Iz tog klinča Ward je pogodio seriju udaraca u tijelo, Kovaljov je na to klonuo, a sudac Weeks je došao i prekinuo meč smatrajući da Rus nije u stanju nastaviti te je Ward došao do pobjede tehničkim nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovaljov je nešto rekao sucu te je otišao u svoj kut. Nakon meča "ruski razarač" izjavio je kako smatra da je čak tri puta pogođen ilegalnim udarcima ispod pojasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost po Warda i sam boks, usporena snimka dokazala je kako je u potpunosti bio u pravu. Čak i da udarci nisu bili ilegalni, većina analitičara i novinara smatra kako ovo nije bila situacija za prekid, nego da se Kovaljovu trebalo brojati ili mu čak dati vremena za oporavak od nedopuštenih udaraca.

Tako je Ward obranio titulu, no uz još veću kontroverzu nego onu uz koju je došao do nje. U studenom prošle godine, Ward je slavio također kontroverznom odlukom sudaca, budući da su mnogi smatrali kako je Ward nezasluženo slavio sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo