Play ponuda

Nova mlada nada: Hrvatski udarač osvojio srebro zlatnog sjaja

shimmer fallback

Hrvatski boksač Toni Filipi osvojio je srebrnu medalju zadnjeg natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama mladih u kineskom Nandžingu.

27.8.2014.
14:16
Play ponuda

U finalnoj borbi u kategoriji do 91 kg Filipi je tijesno s 2:1 izgubio od aktualnog svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Morejona. Toni Filipi je član BK "Zlatna rukavica" iz Zadra i aktualni je svjetski juniorski doprvak u ovoj kategoriji.

Usprkos medalji Toni je ipak bio razočaran.

"Po meni sam bio bolji tijekom cijelog meča, on je trebao dobiti i javnu opomenu ali od toga nije bilo ništa. Na kraju su suci presudili u njegovu korist. Vidjeli ste i po njemu koliko se radovao i on je ostao iznenađen. Ponosan sam kako radi sebe tako i radi Hrvatske ali ostaje i žal što mi je uzeto zlato. Zaslužio sam ga i trebalo je pripasti meni. Eto, trebao sam ga rušiti, očigledno drukčije ga ne mogu poraziti".

Trener reprezentacije Marijo Šivolija Jelica koji je iz kuta zajedno sa Mariom Nikolićem usmjeravao Filipija, istog je mišljenja.

"Ostaje dojam da smo oštećeni jer Toni je bio bolji u prve dvije runde. Ali što je tu je, povratka nema, i na ovom natjecanju smo još jednom shvatili koliko je Hrvatska malena zemlja. Kuba i boks, sve sam Vam rekao", zaključio je Šivolija.

Usprkos svemu, Hrvatska i hrvatski boks vraćaju se iz Kineskog Nanjinga s Olimpijskih igara mladih sa vanserijskim uspjehom.

Srebro Filipija, bronca Plantića te peto mjesto Prtenjače uspjeh su koji će u boksačkim almanasima biti upisan zlatnim slovima. Ujedno treba napomenuti da borilački sportovi s ovih Olimpijskih igara dolaze u Hrvatsku sa pet od ukupno šest hrvatskih medalja. Uz boksačke, tu su zlato i bronca judašice Brigite Matić te zlato taekwondašice Ivana Babić.

Play ponuda
Play ponuda