OGROMAN KORAK NAPRIJED ZA NAŠ BOKS: / Hrvatska ulazi u Svjetsku boksačku ligu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.6.2017.
17:59
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

"Povod današnjem sastanku je mogućnost i spremnost ulaska Hrvatske u Svjetsku boksačku ligu koja je nešto kao Liga prvaka u nogometu. To će biti daljnji iskorak u razvoju hrvatskog boksa koji nam može donijeti puno toga, otvoriti nova vrata i donijeti nova odličja", kazao je Mateša na konferenciji za novinare.

'Nećemo ostati samo jednu godinu'

"Već neko vrijeme pregovaramo s Hrvatskim boksačkim savezom da uvedemo Hrvatsku u Svjetsku boksačku ligu i sretni smo što smo stigli gotovo do kraja s tim pregovorima. Vjerujemo da ćemo uz pomoć HOO-a i gradova domaćina diljem Hrvatske to ostvariti u siječnju 2018. kada starta nova sezona WSB-a", kazao je Crease koji je ujedno i marketinški direktor WSB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je već osma godina WSB-a i od iduće godine će u njoj biti 16 natjecateljskih timova, a svake godine kvaliteta natjecanja raste. Zato nam je bitno koji će timovi sudjelovati i mogu li se natjecati na visokom nivou WSB-a", dodao je Crease.

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak izrazio je zadovoljstvo zbog ulaska Hrvatske u WSB, istaknuvši kako je njegov san zadnjih šest-sedam godina bio da i Hrvastki boksački savez postane dio tog natjecanja iako se već neki hrvatski boksači natječu unutar Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregovori su počeli prije godinu dana. Mnogi su prepoznali HBS izvan naše zemlje po rezultatima i po našem radu. Ne ulazimo u ovo natjecanje s ogromnim ambicijama da budemo prvi, bit ćemo sretni ako budemo peti, a siguran sam da nećemo ostati samo jednu godinu", kazao je Bošnjak naglasivši kako će i to pridonijeti razvoju i dobrobiti boksa.

Moguće i dovođenje stranaca

Damir Plantić, jedan od boksača koji je nastupao u WSB-u uz Filipa Hrgovića, Hrvoja Sepa, Marka Čalića, Josipa Bepa Filipija, Marina Mandoljevića i Alena Babića, govorio je o svom nastupu na Europskom prvenstvu u Ukrajini gdje je u petak osvojio brončanu medalju u kategoriji do 81 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Ukrajini je bilo teško natjecanje, na kojem se okupilo 234 boksača iz 39 zemalja. U mojoj kategoriji ih je bilo 27 i sretan sam da sam stigao do polufinala, tim više što sam vdine godine bio pod suspenzijom jer sam istovremeno bio europski prvak u savateu", rekao je Plantić.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, o sastavu tima koji će nastupiti u WSB-u se još ne razmišlja, a ne zna se niti koliko će boksača biti u sastavu niti hoće li biti potrebe za uključivanjem stranih boksača. No, istaknuto je da će sve pojedinosti biti finalizirane i poznate do rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavrović oduševljen

Predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković najavio je gradnju boksačkog centra na jesen, izrazivši nadu da će biti gotova do početka sezone. Bivši prvak Europe i savjetnik u Hrvatskom boksačkom savezu Željko Mavrović je dodao da se nada da će u hrvatskom timu biti boksači s područja Hrvatske i da neće biti potrebe za dovođenjem nekog sa strane jer u WSB-u uglavnom nastupaju nacionalni timovi.

"Za jednu tako malu zemlju kao što je Hrvatska, velika je stvar biti dio WSB-a. Iz WSB-a će se lakše odlaziti na olimpijske igre i u profesionalni boks jer će menadžeri i promotori imati priliku vidjeti boksače", zaključio je Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo