Oglasio se i Silva nakon šokantne dopinške afere: 'Nisam kriv'

Jedan od najvećih UFC boraca svih vremena, veliki Brazilac Anderson Silva, oglasio se putem priopćenja povodom svoga pada na doping testu.

5.2.2015.
22:07
VOYO logo

Kada su dopinški rezultati pokazali kako je Anderson Silva pozitivan na nedozvoljena sredstva uoči UFC-a 183, malo je reći kako su svi u borilačkom svijetu ostali šokirani. Fight Site piše kako se prvo oglasio njegov liječnik, koji je poručio kako se Silva ne osjeća krivim. Nekoliko sati nakon toga, stiglo je i službeno priopćenje njegovog menandžera Eda Soaresa.

"Natječem se u ovom sportu već jako dugo. Ovo je moja 19. borba u oktogonu. Mnogo puta sam testiran na nedopuštena sredstva i nikada nisam pao", započeo je Silva i dodao ono za njega najbitnije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam uzimao nikakva nedozvoljena sredstva. Moj stav prema dopingu je isti onaj koji će biti i uvijek. Propagiram čist sport. Trenutačno se savjetujem sa svojom savjetnicima koji će mi sugerirati neke opcije kako bih dobio ovu bitku i očistio svoje ime. Neću davati daljnje komentare dok me moj tim ne savjetuje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva je pao na dvije nedopuštane supstance na testiranju koje je obavljeno 9. siječnja. Testiranje je iznenadno provedeno izvan natjecanja, a sporne supstance koje su nađene kod Silve su Drostanolone i Androstane. Drostanolone je anabolički stereoid koji se koristi za dobivanje mišićne mase, dok je Androstane forma endrogenog hormonskog steroida. I obje su zabranjene prema listi Svjetske Anti-dopinške agencije.

Silvi se ne piše dobro. Sada ga očekuje prijevremena suspenzija, a nakon toga na redu je saslušanje 17. veljače u Las Vegasu ispred Atletske Komisije. Konačno individualno saslušanje na redu je u ožujku ili travnju, još se točno ne zna kada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ali rezultati doping testa su se znali i prije njeova meča sa Nickom Diazom kojeg je Silva pobijedio, i koji je također bio dopingiran. Stoga, prilično je nejasno zašto je uopće meč i održan. Tim više što će se njegova pobjeda sigurno preinačiti u No Contest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo