JOSHUA ISPISAO BOKSAČKU POVIJEST: / Fenomenalni Britanac srušio velikog Klička pred 90.000 navijača

Image
Foto: AFP

Anthony Joshua u 11. rundi je prekidom pobijedio Vladimira Klička i osvojio naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji prema IBF, IBO I WBA verzijama.

29.4.2017.
23:48
AFP
VOYO logo

Britanski boksač Anthony Joshua osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO i WBA nakon što je u Londonu, pred 90.000 gledatelja na stadionu Wembley, prekidom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička koji je odboksao najbolji meč u svojoj karijeri.

NOVI KRALJ TEŠKAŠA ISKRENO PRIZNAO: ‘Učio sam iz runde u rundu, na kraju sam shvatio što trebam napraviti’

Bio je to meč za pamćenje, festival boksa, ovo već dugo nije viđeno u ovom plemenitom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Kličko je 14 godina mlađeg suparnika uzdrmao u šestoj rundi i u tom trenutku bio bliže pobjedi, ali se Joshua oporavio, uzeo dah, krenuo prema naprijed, počela mu je raditi ta lijeva prednja ruka koju je sramežljivo koristio u prvih pet, šest rundi i svoj trenutak dočekao u 11. rundi. U prvom udarcu te runde uzdrmao je velikog Ukrajinca koji se uskoro našao na podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Kličko nije odustao. Iako uzdrman, nastavio je boriti se, ali je Joshua u novom naletu ponovno poslao suparnika na pod. Sudac ni tada nije prekinuo dvoboj, iako je bilo vidljivo da je Kličko na putu da bude nokautiran. Kad ga je 27-godišnji Joshua još jednom pritisnuo na konopce i počeo nemilice udarati, sudac je prekinuo dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthonyju Joshui je to 19. pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, dok je Kličko u svojem 69. meču, možda i posljednjem u karijeri, doživio peti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

11. RUNDA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kličko je jako neoprezno ušao u 11. rundu. Joshua je bacio stražnji desni direkt i Kličko je bio u nokdaunu. Nije pao, ali bio je vrlo, vrlo uzdrman. Ukrajinac je zaplesao, sigurnost se izgubila. Joshua je krenuo prema naprijed i pokušao je završiti meč! I uspio je u tome. Dva puta je Kličko bio na podu u 11. rundi, dva puta mu je sudac brojao i pustio mu da ustane, ali na kraju ipak više nije mogao.

GOTOVO JE. JOSHUA JE SVJETSKI PRVAK. IMAMO NOVOG VLADARA TEŠKE KATEGORIJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


10. RUNDA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kličko je miran, Vladimir ako želi dobiti ovaj meč mora pustiti tu svoju desnu ruku. Ubojitu. Runda je bez neke dominacije, oba boksača vidno su umorna. Ali ne predaju se. Odličan desni direkt sjeo je u glavu Josue.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. RUNDA

Joshua je nešto živahniji. No, Kličko tako mirno boksa. Ovo je ta situacija o kojoj smo govorili. Dakle, što meč ide dalje, Kličko ima sve više šanse za pobjdu. Jer, ima više iskustva. Ukrajinac umrtvljuje borbu. Čini se kako je Joshua ipak nešto svježiji u ovoj rundi, ali isto tako se čini da je Kličko zaradio rundu direktima. Obojica su radili, ali bez neke efikasnosti. Dosta su se i istrošili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


8. RUNDA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johua nešto aktivniji sa svojom prednjeom rundom. Traži način da opravda povjerenje svog trenera. Mora ići hrabrije naprijed, mora više lijevom raditi. Joshua ne može pogoditi metu. Udarci su mu kratki, Kličko ih lagano izbjegava. U sredini runde Kličko je bio puno, puno svježiji što se vidjelo po njegovom radu nogu i eskivažama koje su besprijekorne.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. RUNDA

Kličko lijevom rukom pokušava smetati Jushui, a i sebi otvoriti priliku za još koji direkt ili kroše. Kličko je u ovoj rundi dosta gradio napade, oba boksača su dosta oprezno išla naprijed. No, i toj ritmom lošijoj rndi od prethodne dvije, prošla su dva laka udarca Joshue. Nisu uzdrmala Klička, ali se boduju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


6. RUNDA

Joshui je ispaka guma iz usta. KAKAV DESNI DIREKT KLIČKA. Sudac je odbrojavao. Na devet se Joshua digao. Britanac je vino uzdrman, blago tetura. Uspio se oporaviti, ali to je ono što smo najavljivali. Da Joshua nema snage za 12 rundi i što meč ide dalje, to Kličko ima sve veću prednost. Do sad je sve protivnike rješavao vrlo rano. Nakon pete, evo nam i sjajne šeste runde! Kakav meč. Sjajno...


5. RUNDA

Johsua je sad uzdrman. Kličko se uspio spasiti iz nokaduna. Bio je na koljenima, sudac mu je odbrojavao. Bila je situacija koja za njega nije dobra. Klinč. Joshua ga je dva puta pogodio jako, Ukrajinac je bio na koljenima. Ali je preživio. Obojica boksača su vrlo umorna i jedva stoje na nogama. Sjajna peta runda, udarci su samo padali.


4. RUNDA

Kličko odmah baca desni kroše i pogađa Joshuu. Britanac je uzdrman. Kličko ide naprijed. Ali, kontrira Joshua. Britanac je vratio jednim direktom, koji nije bio toliko opasan kao Kličkova kombinacija.

Čini se kako je Joshua malo počeo nagliti i dobio je opomenu suca. Čini se da je Britanac malo nestrpljiv u ovim trenucima. Bit će tu svašta još.


  • 3. RUNDA

Uzvraća Joshua. Pogodio je nekoliko udaraca. Krenuo je prema naprijed. Čini se kako je Vladimir malo uzrman, ali ništa ozbiljno. Prošao je jedan prednji lijevi kroše u Kličkovo lice i ova runda je definitivno otišla na Joshuinu stranu.


  • 2. RUNDA

Kličko je pokušao jedan desni kroše, prošlo je to blizu glave Joshue. Vidi se kako su oba boksača aktivnija, krenulo je življe. Publika je u transu, Joshua se budi, pokušava kratiti kut udarca, što on zna. Ali, ono što se itekako vidi da Joshua ima problema kad ne dominira. A u ovom meču, u ovih skoro dvije runde, to se itekako vidi. I ova runda je bila neizvjesna, ali Kličkova desna ruka koja je pogodila Joshuu je ono što se pamti. To rundu baca na stranu Kličku.


  • 1. RUNDA

Kličko je stao na sredinu ringa, lijeva ruka mu je naprijed, nastoji nametnuti svoje tempo. Ukrajinac kontrolira. Joshua je oprezan, Britanac udara kratko, ne pušta ruke do kraja. Vidi se veliki respekt prema Kličku. Joshua već sad teško diše. Kličko je taj koji je u ovoj rundi pokazao inicijativu.

23.00 - POČEO JE MEČ


22.57 - Sve je spremno za spektakl.

22.54 - Na redu su himne. Prva je himna Ukrajine. A onda britanska himna.

22.47- Na red za izlazak je došao Joshua. Publika je u transu. Najavio ga je dobro poznati najavljivač Michael Buffer. Joshua izgleda mirno, pozdravlja publiku i čini se kako je spreman za najveći ispit u dosadašnjoj karijeri.

22.43 - Kličko izlazi u ring. Dugogodišni vladar teške kategorije boksa izlazi uz pjesmu Red Hot Chilli Peppersa "Can't stop". Djeluje jako mirno. Inače, ovo je za njega neobična situacija. Sad je on taj koji lovi titulu.

22.25 - Kličko se zagrijava uoči dvojbe. Izgleda poprilično smiren i fokusiran. Borba je najavljena za oko 23 sata. Wembley je spreman za glavnu borbu.

22.23 - Dvojac bi večeras trebao podijeliti 20 milijuna funti zarade, što bi s PPV postotkom moglo svakome od njih donijeti ukupno 15 milijuna.

Toliko je otprilike Kličko zaradio u svom okršaju s Tysonom Furyjem, kada je poražen, dok bi Joshua ušao u povijest kao Britanac s najvećom zaradom na domaćem terenu.

Od britanskih boksača samo je Ricky Hatton uspio uzeti više novca u jednoj večeri (zaradio je nešto više od 15 milijuna funti), ali to se dogodilo u Las Vegasu u borbi s Floydom Mayweatherom Jr-om 2007. godine.

22.09 - U RTL-ovoj emisiji prije meča Filip Hrgović, najbolji hrvatski boksač koji je nedavno sparirao Kličku u njegovom kampu, glumio Joshuu, kazao je kako Kličko izgleda kao opsjednut u toj svojoj želji da se ponovno vrati na svjetski tron.

"To nije samo priča, to je istina. Iako, Kličku će stvarno trebati i sreće i jedna jako dobra izvedba za to. Oboje su gospodini u rukavicama", kazao je Hrgović.

21.25 - Sean Murphy, trener u amaterskom boksačkom klubu u južnom Londonu, u kojem je Joshua napravio svoje prve boksačke korake, vjeruje kako će 27-godišnji Britanac biti svježiji u ovom meču pred velikim brojem navijača na Wembleyu koji će pred malim ekranima pratiti milijuni fanova diljem svijeta.

"Kličko je bio svjetski šampion četiri, pet godina. Dominirao je. Ali nije boksao 18 mjeseci. Josh je novo "dijete u ulici". Pun je entuzijazma. Pobijedio je u posljednjih 18 borbi. Redovno je imao mečeve i to će se vidjeti u borbi. Nije isto sparirati u dvorani i ući u ring i odboksati meč. I mislim da će to biti velika prednost za Joshuu u ovoj borbi", kazao je Murphy za Guardian.

21.16 - U Londonu i čitavoj Velikoj Britaniji vlada veliko zanimanje za ovaj meč, pravo boksačko ludilo. Očekuje se kako će Wembley biti ispunjen do svog punog dopuštenog kapaciteta od strane grada Londona, a to je 90 000 ljudi.

20.33 - Legendarni boksač i nekadašnji šampion Mike Tyson otkrio je za ugledni Sky Sports za koga navija u ovoj borbi.

DRUGA STRANA ŠAMPIONA: Divlje djetinjstvo, tučnjave, zatvor, elektronski nadzor, marihuana i suspenzija iz reprezentacije

“Želim da Kličko pobijedi, ali neće mu biti lako, gledao sam snimke Anthonyja Joshue”, rekao je “Iron Mike” pa dodao:

SUDAR TITANA NA WEMBLEYU RUŠI SVE REKORDE: Joshua ima priliku pobijediti čovjeka kojem je bio sparing partner

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

“Joshua je zvijer, on je velika zvijer, njegov sam veliki fan. Podsjeća me na Georgea Foremana iz mladih dana. Razbija sve koji stanu ispred njega. Joshua mora rano završiti meč, ako potraje 12 rundi Kličko bi mogao pobijediti. Joshua izgleda kao prvak, ali vidjet ćemo ga u meču s Kličkom. On bi mogao biti budućnost ovog sporta. Uzbuđen sam zbog meča".

BOKSAČKI SVIJET U IŠČEKIVANJU SPEKTAKLA: Pogledajte kakav pakao Klička čeka u ringu s Joshuom

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo