Obitelj legende ogorčena: ‘Branko Cikatić laže!’

Obitelj legendarnog borca Mikea Bernarda, koji je prije tri dana umro u svom domu u Cape Townu, ogorčena je izjavama Branka Cikatića o ‘samoubojstvu i AIDS-u’. U priopćenju su demantirali Cikatićeve tvrdnje te poručili da slavni hrvatski borac laže.

Podsjetimo, Branko Cikatić je, između ostalog, izjavio kako je Bernardo počinio samoubojstvo jer je bolovao od AIDS-a, što je toliko razočaralo obitelj slavnog južnoafričkog K-1 borca da su reagirali priopćenjem, koje prenosimo u cjelosti.

“U ime obitelji Mikea Bernarda želio bih i službeno reći kako je Mike preminuo 14. veljače 2012. u svom domu, u Cape Townu.

U ime obitelji Mikea Bernarda, njegovih prijatelja i fanova diljem svijeta, želio bih odbaciti sve optužbe i lažne informacije koje su se pojavile u hrvatskim medijima, a koje kažu kako je Mike počinio samoubojstvo jer je bolovao od AIDS-a. Ove optužbe nemaju nikakvog temelja, niti bilo kakvog dokaza. Mike je bio sjajnog zdravlja i aktivno se bavio promocijom svog MMA branda BOMA-YE, a 17. prosinca je planirao organizirati prvi međunarodnu MMA priredbu u Južnoafričkoj republici.

Željeli bi kategorički odbaciti izjave Branka Cikatića koje su potpuno lažne, a koje je širio hrvatskim medijima. U njima govori o Mikeu i razlozima zbog kojih si je uzeo život. Mike Bernardo nije bio prijatelj Branku Cikatiću niti je s Brankom Cikatićem imao bilo kakav odnos. Smiješno je uzimati njegove izjave kao relevante kada se govori o razlozima Mikeove smrti. Ovo je čisti primjer kako netko pokušava iskoristiti tragediju i nesreću drugih za vlastitu promociju, kao i primjer za neprofesionalno novinarstvo hrvatskih medija koji su istu informaciju objavili bez provjere.
Želim brzo povlačenje ovih vijesti i ispriku medija koji su ih objavili.

Mike je imao sjajnu borilačku karijeru i njegov utjecaj na borilački sport i mlade borce u Južnoj Africi, ali i u čitavom svijetu, je ogroman. Ne želimo da se on uništi senzacionalizmom, neodgovornim novinarstvom i potpuno krivim informacijama. Mike je želio stvoriti priliku mladim borcima i želio je biti njihova inspiraciju u lovu na borilačke snove. Posljednje dvije godine života, Mike se borio s depresijom i anksioznošću. 14. veljače je počinio suicid u svom domu u Cape Townu. Tijelo su pronašli članovi njegove obitelji.

Steve Kalakoda, trener i menadžer Mikea Bernarda”.

Povratak na Net.hr