NOVO VELIKO PRIZNANJE ZA HRVATSKOG UDARAČA: / Ugledni portal Hrgovića proglasio boksačkom nadom godine

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Strani mediji se raspisali o nevjerojatnom hrvatskom udaraču

27.12.2018.
7:44
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Kako niže uspjehe u profesionalnom boksu, tako i privlači sve više pozornosti stranih medija. Govorimo o Filipu Hrgoviću, trenutno 18. teškašu svijeta prema ljestvici uglednog BoxReca. Hrgin uspon i sedam pobjeda u nizu otkako se priključio profi sceni prepoznali su i na cijenjenom boksačkom portalu The Sweet Science na kojem su ga proglasili boksačkom nadom godine.

“Hrgović je rođeni borac, vrlo poseban. U zadnja dva meča znatno je podigao nivo suparnika. Protiv Mansoura je oduševio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona”, stoji u tekstu koji će priznati da je izbor Hrgovića pomalo kontroverzan s obzirom na sve talente koji se natječu u čak 17 kategorija, a prenosi Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među elitom

Novinar Matt McGrain u svom tekstu navodi i kako je kubanski trener Pedro Diaz dobar izbor za razvoj karijere mladog Hrvata kod kojeg posebno ističe 1-2 kombinaciju prednjeg i zadnjeg direkta, ali isto tako upozorava da mora više koristi lijevu ruku te popraviti obranu. U istom se tekstu predviđa da bi Hrgović u 2019. mogao skupiti još tri pobjede i ući u top 10 teškaša svijeta, a tek tamo negdje 2020., ako sve bude prolazilo prema planu, napasti neku od prestižnih titula.

Podsjetimo, Filip se profesionalnom boksu priključio u rujnu 2017. kada je u debitantskom nastupu zaustavio Raphaela Zumbana. Nakon toga je nanizao još šest pobjeda, od čega posljednje dvije pred svojom publikom u Zagrebu (vs Mansour i vs Johnson). 26-godišnji hrvatski teškaš je trenutno na savršenom 7-0 omjeru iz kojeg stiže čak pet pobjeda prekidom. Naglasimo i da je na ljestvici BoxReca jedini u top 30 teškaša s manje od 10 profesionalnih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo