NIŠTA OD BOKSAČKE POSLASTICE: / Borba koju čeka cijeli svijet pada u vodu?!

Image
Foto: AFP, TIMOTHY A. CLARY

Borba koju s nestrpljenjem čeka cijeli boksački svijet, ona između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička, naglo je došla u pitanje.

20.10.2016.
15:36
AFP, TIMOTHY A. CLARY
VOYO logo

BBC je tijekom vikenda objavio kako je dogovoren meč u teškoj kategoriji između IBF-ova prvaka Joshue i ukrajinske legende Vladimira Klička (40) koji je svrgnut sa svjetskog trona u studenom prošle godine nakon poraza od Tysona Furyja. Službena potvrda borbe očekivala se početkom ovog tjedna, ali još uvijek je nema, a Daily Mail piše da je dvoboj došao u pitanje.

Kličko protiv Brownea

Fury se prije nekoliko dana odrekao naslova u WBO i WBA verzijama kako bi se posvetio liječenju od ovisnosti. Otvorilo je to mogućnost da se Joshua i Kličko bore i za ta dva pojasa, ali spomenute organizacije očito nisu potpuno oduševljene tom idejom. A Daily Mail tvrdi da će Kličko pristati na borbu samo ako 'na stolu' bude i WBA-ov pojas, jedan od onih koji je izgubio od Furyja. Sam IBF-ov naslov mu očito nije toliko zanimljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua će u svakom slučaju 10. prosinca u Manchesteru braniti naslov, ali sada više nije sigurno protiv koga. A Kličko bi, umjesto s Joshuom, u ring mogao s 37-godišnjim Australcem Lucasom Browneom u dvoboju za WBA-ov pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua (27) je, inače, nova velika britanska nada za višegodišnju dominaciju u teškoj kategoriji. U profesionalnoj je karijeri ostvario 17 pobjeda u isto toliko mečeva i to svih 17 nokautom. IBF-ov prvak je postao u travnju pobjedom protiv Amerikanca Charlesa Martina, a u lipnju je obranio naslov protiv još jednog Amerikanca Dominica Breazealea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo