NEVJEROJATAN UČINAK NIGERIJSKOG UFC BORCA: / Ovo je prije njega uspjelo samo najvećima

Image
Foto: Screenshot

Start kakav je ubilježio Kamarua Usman dosad su imali samo oni najbolji

1.12.2018.
14:59
Screenshot
VOYO logo

Koliko je impresivan UFC start Kamarua Usmana najbolje svjedoći jedan podatak koji se pojavio odmah nakon pobjede protiv Rafaela Dos Anjosa. Nigerijac je tom pobjedom postao tek šesti UFC borac koji je slavio u svojih prvih devet borbi u Octagonu.

Podatak koji je otkrio Mike Bohn s MMA Junkie portala zvuči još impresivnije kada se pogleda koja su imena preostale petorice s tim postignućem. Prvi je naravno Royce Gracie, čiji je grappling bio nerješiva prepreka svim sudionicima prvih UFC evenata te mu na njima nitko nije mogao ništa. Preostala četvorica pripadaju malo modernijim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anderson Silva jedan je od njih, a on je svoj UFC niz do prvog poraza držao čak 16 borbi. Njegov niz prekinut je zapravo od još jednog borca koji je postigao ovaj niz, Chrisa Weidmana. On je Silvu savladao u svojoj šestoj i sedmoj borbi, a njegov niz je prekinut u desetom nastupu, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U društvu s legendama

Junior Dos Santos također je jedan od tih boraca, a unutar njegovih devet pobjeda bilo je osvajanje UFC naslova te jedna obrana titule. U desetom UFC meču revanširao mu se Cain Velasquez. Posljednji borac koji je došao do ovog postignuća je Khabib Nurmagomedov, čiji niz još uvijek traje. UFC-ov prvak lake kategorije je na 11-0 u promocijite s pravom gleda prema Silvinom gore spomenutom rekordu.

Ono što je zajedničko ovoj petorici boraca je to da su svi bili UFC prvaci, odnosno Gracie je bio pobjednik Grand Prix turnira u vrijeme dok pojasi divizija još nisu postojali. Čini se kako bi Usman u svojoj desetoj UFC borbi mogao napasti pojas. Svakako je to zaslužio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo