Dobri stari Tyson Fury

NAPRAVIO PRAVI CIRKUS: ‘Ti si propalica, proći ćeš kao Kličko’

Svjetski prvak po WBA, IBF, WBO, IBO i magazina The Ring Tyson Fury napravio je predstavu za javnost poslije borbe između Amerikanca Deontaya Wildera i Poljaka Artura Szpilke i javno izazvao Wildera na okršaj za naslov svjetskog prvaka po WBC verziji, koji je u vlasništvu Wildera.

“Postoji samo jedan Tyson Fury. Što imaš reći na to?”, galamio je Fury na Wildera.

Čitava scena događala se u ringu nakon borbe Wildera i Szpilke u , u kojoj je Amerikanac nokautirao Poljaka u devetoj rundi i to tako teško da su ga na nosilima odveli iz ringa. Tyson ili Kralj cigana, kako mu je nadimak, uletio je u ring i izazvao Wildera na borbu.

Tyson Fury Wilder
Fury i WilderFoto: DON EMMERT STF/AFP

‘Ne pušim te tvoje fore’

“Ovo je sve predstava, ti nisi borac. Ne pušim te tvoje fore i ne bojim se nikoga, trebao si se baviti glumom, borit ću se s tobom kada god želiš i gdje god želiš. Borit ću se s tobom u tvom dvorištu ako želiš”, poručio je Amerikanac Britancu.

Zanimljivo, ali u jednom trenutku su se žestoko unijeli jedan drugome u lice, ali ih je osiguranje razdvojilo. Fury je tada nervozno šetkao gore-dolje po ringu, da bi nakon amerikančevih dodatnih riječi bacio svoj prsluk i pozvao Wildera da se odmah obračunaju.

‘Bilo kad, bilo gdje’

Wilder je, tako, zadržao impresivnu statistiku i nakon Szpilke jer je neporažen u 36 borbi, a čak 35 je borbi okončao nokautom.

“Slušaj me, bilo kad, bilo gdje. Proći ćeš kao Kličko. Ti si propalica”, galamio je Fury.

Povratak na Net.hr