NAJBOLJI SVIH VREMENA OTKRIO ŠTO ŽELI OD SVOJIH NAVIJAČA: / 'Nadam se da će me pamtiti kao opakog jeb*ača!'

Image
Foto: AFP

Jones ističe kako ga nije briga za one koji raspravljaju o tome tko je najbolji

23.12.2018.
11:18
AFP
VOYO logo

Unatoč suspenzijama zbog pozitivnih doping testova i ostalim problemima koji su sputavali njegovu karijeru, Jona Jonesa mnogi već sada smatraju najboljim borcem koji se ikada natjecao u slobodnoj borbi.

No ako se samog “Bonesa” pita, on razgovor o tome tko je GOAT ne smatra toliko relevantnim i radije bi da ga obožavatelji jednostavno pamte kao opasnog borca. Svoje stavove Jones je objasnio putem telefona na press konferenciji za UFC 232 na kojem će se idućeg vikenda, 29. prosinca, vratiti u Octagon nakon godinu i pol dana u revanšu protiv Alexandera Gustaffsona, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, ne mislim da sam najbolji - ne mislim da vas jedna borba definira, jedna borba ne određuje moju karijeru”, rekao je Jones. “Poanta je u cijelom putovanju, ne u samo jednoj borbi. Mislim da će se uvijek voditi debata oko tog tko je najbolji. Najbolji je onaj tko je trenutno najuspješniji. Mislim da MMA fanovi jako brzo zaborave postignuća mnogih ljudi.”

Jones ističe primjere drugih velikana koji su godinama dominirali svojim težinskim kategorijama i pomogli popularizaciji i razvitku sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokazuje nepravdu

“Na primjer, Andesona Silva više uopće nije u razgovoru kao najbolji svih vremena, što je šteta jer on je toliko učinio za sport. Jose Aldo- ti tipovi su godinama dominirali, toliko su napravili za naš sport i onda dožive jedan poraz i sad više nisu najbolji. Znam da se taj razgovor uvijek svodi samo na mišljenja i ja se moram fokusirati na stvari koje mogu kontrolirati, a to je da budem maksimalno spreman za svaku borbu i da na kraju dana moja ruka bude podignuta.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jones se stoga uopće ne zamara statusom najboljeg i želi da ga se pamti kao borca koji je dominirao svojom konkurencijom iako nije savršen ili uzoran model prvaka.

“Koja je moja ostavština? Što bih htio da bude? Na kraju dana, to da sam opaki jebač. Samo opasni frajer. Jesam li savršen? Ne. Jesam li kršćanin koji psuje? Da. Volim li Boga? Da. Volim li svoju obitelj? Da. Jesam li opaki jebač u tom ringu? Da.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je to, čovječe. Jedna stvar koju sam shvatio jest da, ako si prvak, ne moraš nositi odijelo svaki dan, ne moraš biti politički korektan, ne moraju se svi klinci ugledati u tebe i reći da si anđeo. Tko je rekao da prvak mora biti takav?”

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo