CIGANO NIJE IMAO ŠANSE: / Na internetu osvanuo spektakularni video Stipinog uništavanja Dos Santosa

Image
Foto: AFP, RONALD MARTINEZ

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić u nedjelju je ujutro po hrvatskom vremenu po drugi puta u svojoj karijeri obranio pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji.

15.5.2017.
16:41
AFP, RONALD MARTINEZ
VOYO logo

Vatrogasac iz Clevelanda, koji se jako ponosi hrvatskim korijenima i domovinom Hrvatskom, kako on to voli kazati, je u prvoj rundi UFC 211 eventa u Dallasu nokautirao bivšeg prvaka Juniora dos Santosa, brazilskog borca poznatog pod nadimkom Cigano.

FANTASTIČNI STIPE MIOČIĆ UNIŠTIO DOS SANTOSA! Nokautirao je legendarnog Brazilca u prvoj rundi i obranio pojas prvaka svijeta

Peta uzastopna Miočićeva pobjeda u UFC-u nokautom

Bila je to njegova peta uzastopna pobjeda u UFC-u nokautom, četvrta uzastopna koja je došla u prvoj rundi borbe. Stipe je ovim slavljem postao šesti borac u UFC povijesti koji je dva puta uzastopno obranio naslov prvaka i sad ima priliku ući u povijest ove elitne organizacije slobodne borbe kao prvi borac ikad koji je tri puta zaredom branio pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UGLEDNI ANALITIČAR BEZ MILOSTI PREMA MIOČIĆU: ‘Ne znam što je to tako dobro kod Stipe, pitam se zašto on pobjeđuje?!’

Nitko nikad nije tri puta uzastopno obranio pojas

Naime, nitko nikad u teškoj diviziji nije tri puta uzatopno obranio pojas prvaka. Od samog početka meča, Stipe se postavio na sredinu kaveza i tako odmah dao do znanja koje šef u ovoj borbi, odnosno, tko će diktirati tempo. Brazilski borac, inače boksač s iskustvom u parteru, imao je zanimljivu taktiku nanošenja štete low kickovima, što mu je čak i dobro uspijevalo, čime je anulirao prve pokušaja napada prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, RONALD MARTINEZ
Image
Foto: AFP, RONALD MARTINEZ

NAJBOLJA SNIMKA RAZBIJANJA DOS SANTOSA: Brutalni desni kroše i 13 udaraca u 6 sekundi pakla za Brazilca

Nakon otprilike minute i pol borbe vidjeli smo prvu pravu izmjenu, no većina udaraca završila je u blokovima oba borca. Međutim, Stipe je nastavio držati taj prvi korak. I to mu se isplatilo! Desnim direktom ozbiljno je bio uzdrmao Brazilca, koji je pokušavao prezentirati da mu nije ništa, no vidjelo se kako nije čvrst na nogama te prvak čeka trenutak za iskoristiti priliku i završiti borbu.

Moćna Stipina desnica

Što je htio, to je i ostvario! Sredinom prve runde, Stipe je plasirao svoju moćnu desnicu koja je momentalno srušila Dos Santosa na tlo, a onda ga je Miočić finiširao sa 13 udaraca u glavu u šest sekundi, koliko je trajala Dos Santosova kalvarija na podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon borbe, kako to već obično biva kad su borbe za naslov prvaka u UFC-u u pitanju, na internetu (točnije You Tubeu) pojavio se sažetak borbe Miočića i Dos Santosa uz aktivnosti (predstavljanje boraca navijačima i službeno vaganje) prije nje i netom nakon, kad je bilo proglašenje pobjednika.

Kompilacija najzanimljivijih detalja meča i događanja u Dallasu u trajanja je 1:54 minute i nabrijavajuća je. Stoga, još jednom se prisjetimo kako je to izgledalo uoči, za vrijeme i nakon borbe Miočića i Dos Santosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo