ŠOKANTNI DETALJI

MMA BORAC PREMINUO NAKON NOKAUTA: Doživio četiri srčana udara, obdukcija pokazala da je bio – predoziran

Mateus Fernandes preminuo nekoliko sati nakon nokauta kojeg je doživio

Tragedija je potresla MMA svijet. Brazilski borac Mateus Fernandes preminuo je nekoliko sati nakon nokauta kojeg je doživio u meču protiv Obeda Perreire u Manausu, prenosi New York Post pisanja brazilskih lokalnih medija.

Nesretni je “amazonski” borac, kako Amerikanci prenose o njemu, pretrpio je četiri srčana udara u subotu navečer, nakon meča u kojem je mladi amater izgledao sjajno u prve dvije runde, no u trećoj kao da je izgubio kondiciju, ostao bez daha, eksplozivnosti.

Fotografije snimile trenutak kad je pao

I u takvom situaciji, trenutku, odnosu snaga, nekoliko udaraca odsjelo je u Fernandesovu glavu. Koban je bio, smatralo se u početku, posljednji nakon čega je završio na podu. Sudac je odmah prekinuo meč i pozvao liječnike…

Fotografije i snimke, koje su nastale iz prvih redova publike i osvanule na društvenim mrežama i You Tube kanalu, pokazuje točan trenutak kad Fernandes udario od pod, odnosno seriju udaraca nakon koje je pao. Njegov izazivač u ovoj borbi, Obed Pereira, ostao je zatečen događajem kad su ga počeli oživljavati.

Vjeruje se da se prvi srčani napad dogodio u kavezu dok se njegovo tijelo ukočilo, trgnuto grčenjem, i polagano je gubio svijet. Smatra se, stoji u tekstu, da se u tim trenucima borio za život.

Odvezen u Hitnu pomoć dok je bio živ

Romulo Lobo, organizator događaja, rekao je da nema uvjerljivih dokaza da su udarci u glavu prouzročili smrt, govoreći:

“Čekamo izvješće o obdukciji s fakulteta.”

Dodao je kako je žrtva odvezena u hitnu pomoć u Sao Raimundu dok je još bila živa.

“Iako je to amaterski događaj, sve je strukturirano i dobro organizirano”, rekao je Lobo.

“Imali smo privatnu ambulantu koja se nalazila na parkiralištu, za hitne slučajeve. A možete vidjeti iz videa da je medicinska sestra odmah priskočila u pomoć. Odveden je ravno u bolnicu, ali je nažalost doživio četiri srčana udara i umro oko dva sata kasnije”, objašnjava Lobo.

Vanderluce Cantuarias, koordinator projekta Formando Campeoes, gdje je Fernandes trenirao, opisao je sportaša kao “zvijezdu u usponu”.

‘U šoku smo. On je već na kraju borbe dobio srčani udar’

“U šoku smo. On je već na kraju borbe dobio srčani udar. Bio je naš prvak, šampion, uvijek nas je predstavljao na ovakvim natjecanjima i davao sve od sebe. Ovo je prevelik gubitak za nas, obitelj i sport općenito”, rekla je Cantuarias.

Nakon Fernandesove smrti, smatralo se kako je preminuo od posljedica borbe i nokauta, no, nakon obavljene istrage i autopsije, čini se da je borac preminuo od – predoziranja. Fernandes je, naime, trenirao borilačke sportove u sklopu socijalnog projekta “Fernando Campeones, koji je organiziran kako bi pomogli kroz borilačke sportove ljudima koji su ovisni o drogama.

Fernandes se odvikao i svi su mislili da je to iza njega, no na kraju ga je droga koštala života.

‘Bio je čist na testiranju u petak, ali…’

“Bio je čist na testiranju u petak, ali bivši studenti su nam kasnije rekli da je proveo noć drogirajući se. Nije izgledao kao da je na nečemu, osim što se puno znojio, što je normalno u borbama. Dobro mu je išlo u prve dvije runde, ali nakon što je srušen, počeo je dobivati napadaje koje je uzrokovala droga”, rekla je Vanderluce Cantuarias.

Fernandesov menadžer, Valmir Dieb, pratio ga je u bolnicu i bio s njim kad je preminuo. Kazao je:

“Ostao sam s njim od 21:20. do 23:46, kada je umro, “rekao je Dieb i tužnim riječima nastavio:

“Bio je pun medicinski tim u obradi, uključujući neurokirurga i tehničare za njegu, koji su radili da mu spase život, ali ništa nije moglo spriječiti njegovu smrt”.

Sanjao o tome da će se u sportu istaknuti

Rodbina je izjavila da je Fernandes sanjao o tome da će se u sportu istaknuti, a noć prije borbe objavio je kako je optimističan u pobjedi.

Stavio je fotografiju na društvene mreže sa slikom Isusa.

“Imam vjere u Boga da će sutra sve biti dobro za mene, za nas! Idemo dečki!”

Inače, borba je bila dogovorena na tri runde od tri minute, s minutom odmora između.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr