VRAĆA SE IZ MIROVINE

FILIPOVIĆU ‘PRIJETI’ BIVŠI UFC PRVAK: Cro Cop bi se na Rizinu mogao boriti s opakim borcem koji melje protivnike

Bivši privremeni teškaški UFC prvak Shane Carwin (skor 12-2 – 7 nokauta, 5 submissiona, jedan poraz doživio submissionom, jedan sudačkom odlukom) se nakon pet godina vraća borbama te postaje sudionikom Rizinovog turnira u otvorenoj kategoriji, piše borilački portal mmafighting.com.

Ovaj 41-godišnji borac iz Colorada potpisao je za Rizin i svoj debi imati će u drugom krugu Grand Prix turnira koji se 29. prosinca održava u Saitama Super Areni, na turniru na kojem će nastupiti i naša legenda Mirko Filipović koja će se boriti sa starim rivalom Wanderleijom Silvom. Carwinov protivnik se tek treba odrediti. Postoji mogućnost da se Filipović i Carwin bore na ovom Rizin Grand Prixu. Ta borba bila bi prava borilačka poslastica koja bi izazvala zanimanje čitavog borilačkog svijeta.

CRO COP UMALO ŽRTVA VELIKE PREVARE: ‘Danas sam doživio mučki pokušaj napada na moj lik i djelo’

Pobijedio Franka Mira na UFC-u 111

Carwin je bivši hrvački prvak u NCAA diviziji 2 koji posjeduje razoran udarac s kojim je našao put do teškaške UFC divizije ili kraljevske divizije u najprestižnijoj MMA organizaciji svijeta. Njegova kulminacija kvalitete viđena je u borbi protiv slavnog Franka Mira na UFC-u 111.

Izgubio od Lesnara i Juniora dos Santosa

Nakon toga, Carwin je bio blizu osvajanje titule u borbi protiv Brocka Lesnara na UFC 116 prije nego što je izgubio u drugoj rundi. Borio se Amerikanac i protiv bivšeg UFC prvaka Juniora dos Santosa, ali je izgubio na UFC eventu 131 2011. godine i onda se povukao u mirovinu.

UFC PRVAK U EMOTIVNOM ISTUPU PRIZNAO: ‘Nedostaje mi moja hrvatska obitelj’

U prvoj rundi Rizinovog Grand Prix turnira koja se održala 25. rujna, pobjede su upisali Mirko Filipović, Valentin Moldavsky, Amir Aliakbari, Jiri Prochazka, Szymon Bzor i Baruto. U ovim je trenucima jedino poznato kako će se u idućoj rundi Cro Cop susresti sa Silvom, dok bi ostale parove mogli saznati u narednim tjednima.

Četvrtfinalni okršaji na rasporedu su 29. prosinca, dok će se polufinale i finale održati dva dana kasnije.

Povratak na Net.hr