MIRKO UBRZAO PLAN: / 'Rana je bila velika, bojao sam se prekida'

12.4.2015.
11:12
VOYO logo

U prve dvije runde Gonzaga je izgleda bolje, dvaput je rušio Filipovića na tlo, ali naš se borac uspio obraniti. Nakon meča je objasnio da je u prve dvije runde bio ponešto samozatajan iz taktičkih razloga.

"Znao sam da ga moram pobijediti. Ovo je bio vrlo bitan meč za mene, za čitavu moju karijeru. Bio sam sjajno pripremljen, a s obzirom da se radilo o dvoboju na pet rundi, znao sam da imam vremena. Naša strategija je bila da prve dvije runde čekam te da u napad krenem tek u trećoj rundi. Ne želim se sada praviti pametan, no takvu smo taktiku napravili i nje sam se držao. Nije bilo lako, Gonzaga je odličan borac. Taktika je bila kružiti, umoriti ga i dovršiti u trećoj rundi. Upravo se to dogodilo", prenosi Mirkove riječi Fight Site.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/euKmuH0OmDq/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

U drugoj je rundi Gonzaga pogodio Filipovića laktom u glavu i napravio mu veliku posjekotinu, što je samo ubrzalo plan hrvatskog majstora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo nisam znao kolika je bila posjekotina jer je nisam mogao vidjeti. No, osjećao sam se dobro. Dobio sam upozorenje iz kuta da meč moram završiti u trećoj jer je rana velika i postoji opasnost da se dvoboj prekine. To sam i učinio. Stipe Drviš mi je rekao da moram krenuti naprijed, upute su bile da moram dovršiti posao."

Zanimljivo, oba meča između ove dvojice boraca odlučili su udarci laktovima. Prvi je put Mirko nastradao, ali sada je iskoristio svoju šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udarao sam ga laktovima jer sam imao priliku za tako nešto. To je opasna tehnika koja se radi iz klinča pa sam je i primijenio kada je bila za to šansa. Da sam imao dobru šansu baciti high kick, to bih i učinio. Bio sam u klinču pa sam upotrijebio laktove."

https://vine.co/v/euKmYY9Q51T/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O daljnim planovima 40-godišnji Filipović se odmah nakon meča nije želio izjašnjavati.

"Ne razmišljam o budućim mečevima, razmišljam samo o tome da dođem u hotel, uzmem svoje stvari i uđem u kombi. Što je sljedeće, ne znam. Odgovara mi boriti se u Europi. Nema vremenske razlike, mogu doći automobilom. Već se malo bojim aviona", našalio se Cro Cop za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo