Mirko Filipović zaradio pravo bogatstvo!

Bila je to najljepša večer u karijeri Mirka Filipovića. U 38. godini je ispunio davni san, osvojio je naslov K-1 svjetskog prvaka pred svojom publikom u krcatoj Areni Zagreb, i uz pojas izborio – 4,6 milijuna kuna.

Prvi K-1 World Grand Prix održan izvan Japana se odužio, ali se isplatilo. Mirko Filipović je u šest sati spektakla u Areni odlukom sudaca pobijedio tri protivnika – ogromnog Amerikanca Jarrela Millera i Ukrajinca Pavela Žuravljeva, da bi u dramatičnom finalu slomio i moćnog Nizozemca surinamskog porijekla Ismaela Londta.

“Želim se zahvaliti svima na ovoj prekrasnoj podršci kakvu nikad nisam imao ni u svojim najboljim danima u Japanu. Ispunio mi se dječački san. Hvala Orsatu Zovku, Stipi Drvišu, Mariju Mlinariću, cijeloj ekipi…”, drhtao je od zadovoljstva Filipović nakon tri teške pobjede.

“I šta da vam kažem, ovo je kruna moje karijere. Došao sam kao otpisan, a na kraju sam ispao pobjednik. Što da vam kažem, sretan sam!”, zaključio je Mirko.

Osim pojasa prvaka, osvojio je i 4,6 milijuna kuna, koliko je otprilike zaradio i za borbu protiv Franka Mira u UFC-u 2010.godine godine.

Na presici pred novinarima ponijeli su ga osjećaji…

“Ne znam hoću li nastaviti, sjesti ću i vidjeti sa svojom obitelji, jer njima to teško pada. Obitelj mi danas nije bila tu, nisam smio riskirati da me pred njima iznesu na nosilima, a i to se moglo dogoditi”.

Prokomentirao je Mirko i svoj nešto lošiji nastup u prvoj borbi protiv Millera.

“Prva borba na ovakvom turniru uvijek je najteža. U njoj sam bio malo krut, no to je i razumljivo je sam osjećao vleiki pritisak domaćeg terena. U drugoj, protiv Žuravljeva, već sam radio puno mekše. Bio sam oprezan, turnirski je sistem, nisam smio napraviti niti jednu pogrešku. Bio me strah da se ne ozlijedim pa da ne mogu nastupiti u sljedećoj borbi i zato sam i reducirao nožne udarce da ne bi bilo hematoma. Jer, tko ne može hodati, taj se ne može niti boriti”.

Na kraju je Cro Cop dao veliki kompliment surinamskom Nizozemcu Ismaelu Londtu, kojeg je u drugoj rundi finalne borbe srušio high-kickom i tako usmjerio tijek meča.

“Nikada sa snažnijim čovjekom nisam bio u klinču. Teško dišem pa mi je možda puklo i rebro, primio sam puno udaraca koljenom. No, sve sam izdržao zahvaljujući sjajnoj kondicijskoj pripremi. Neki su me zlobnici već spremili u grob i zbog njih mi je drago da sam uspio osvojiti turnir”, prenosi Večernji Mirkove riječi.

specijal-201102150360004-Pazi, nokaut!

Povratak na Net.hr