'Oduševljenje Mirkom Filipovićem pretvorilo se u katastrofu'

Borilački portal Sherdog objavio je popis deset najvećih boraca svih vremena koji nisu osvajali UFC naslove, a među njima se našao i naš Mirko Filipović.

7.4.2014.
10:11
VOYO logo

U TOP 10 su uvršteni samo borci koji su nastupali u UFC-u, a Mirko je završio na sedmom mjestu, što bi mogli proglasiti i dobrim rezultatom s obzirom na omjer pobjeda i poraza koje ima u ovoj organizaciji. Filipović je tako nakon otvarajuće pobjede protiv Eddieja Sancheza 2007. godine, ubilježio čak šest poraza i tri pobjede protiv realno slabijih protivnika (Mostapha Al Turk, Anthony Peroš i Pat Barry).

"Oduševljenje Mirkom i njegovom potencijalnom kandidaturom za UFC prvaka pretvorilo se u katastrofu nakon brutalnog nokauta kojim ga je pobijedio Gabriel Gonzaga. Prije dolaska u UFC, Hrvat je stvorio reputaciju jednog od najboljih svjetskih teškaša tijekom svojih nastupa u PRIDE-u. Cro Cop je imao 16-4-2 omjer pobjeda i poraza u japanskoj organizaciji, uključujući i naslov na Grand Prixu 2006. godine. Mješavina vrhunskih kikboksačkih vještina pomogla je Filipoviću svladati borce kao što su Wanderlei Silva, Igor Vovchanchyn i Aleksander Emelianenko, kao i bivše UFC-ove prvake Josha Barnetta, Marka Colemana i Kevina Randlemana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je i sam prešao u UFC, mnogi su predviđali povijesni okršaj s tadašnjim teškaškim prvakom Randyjem Coutureom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Gonzaga je raspršio te nade pobijedivši K-1 majstora njegovim vlastitim oružjem. Udarač kojega su se nekada bojali svi na svijetu, nikada nije dostigao visine kojima je plovio u PRIDE-u, a UFC karijeru je zaključio s tri uzastopna poraza, protiv Franka Mira, Brendana Schauba i Roya Nelsona", stoji u članku.

1. Dan Henderson 2. Wanderlei Silva 3. Urijah Faber 4. Jon Fitch 5. Gilbert Melendez 6. Jake Shields 7. Mirko "Cro Cop" Filipović 8. Takanori Gomi 9. Nick Diaz 10. Michael Bisping

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo