LUCE, TI SI NAŠ PONOS! / Lucija Zaninović osvojila europsku broncu u Montreuxu

Image
Foto: AFP, TOSHIFUMI KITAMURA
Image
Foto: AFP, TOSHIFUMI KITAMURA

Hrvatska reprezentativka u taekwondou Lucija Zaninović osvojila je brončano odličje na europskom prvenstvu u kategoriji do 49 kilograma.

19.5.2016.
16:45
AFP, TOSHIFUMI KITAMURA
VOYO logo

Prvi dan europskog prvenstva u švicarskom Montreuxu i odmah medalja! Članica splitskog Marjana, Lucija Zaninović osvojila je brončano odličje, svoju četvrtu uzastopnu medalju na EP.

U prvom kolu Zaninović je kao druga nositeljica bila slobodna, dok je u drugom kolu bila bolja od Grkinje Agni Danai Chioti 13:1, a u četvrtfinalu bila bolja od nezgodne Turkinje Ipek Cidem 8:2. U polufinalu Lucija je izgubila od reprezentativke Srbije Tijane Bogdanović, brončane sa posljednjeg svjetskog prvenstva, rezultatom 2:4. Tako je Splićanka osvojila ukupno svoje deveto veliko odličje u karijeri. Nažalost, nije dostigla najveću u povijesti, Španjolku Brigitte Yagüe koja broji četiri europska zlata (1998., 2002., 2004., 2008.) jer Lucija ih ima tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijske igre prioritet

Hrvatska reprezentativka ove je godine maksimalno fokusirana na osvajanje još olimpijskog odličja u karijeri, ukupno drugog. Hoće li u tome uspjeti, vidjeti ćemo na OI u Riju nadolazećeg ljeta. Kako bilo, Luciji čestitke za sve što je do sad osvojila za Hrvatsku i na promociji samog taekwondoa u našoj domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana na tatami izlazi čak sedam Hrvata

Vrijedi spomenuti kako je u istoj kategoriji (do 49 kg) nastupila i mlada Kristina Tomić koja je svladala Njemicu Giulianu Federici 3:0, a u borbi za medalju izgubila od Tijane Bogdanović 2:6. David Bezjak je, pak, u prvom kolu kategorije do 54 kilograma izgubio od Rumunja Ovidiua Trifana rezultatom 22:9, Marko Maljković je u kategoriji do 58 kilograma poražen od Cihata Cakmaka iz Turske s 15:1, dok je Tena Marinović izgubila prvo kolo kategorije do 46 kilograma od Njemice Shae Rom Kim 4:1.

Image
Image

Drugog dana natjecanja na tatami će čak sedam hrvatskih reprezentativaca. Ana Zaninović do 53 kg, Martina Zubčić i Bruna Vuletić do 57 kg, Lovre Brečić i Deni Andrun Razić do 63 kg te Filip Grgić, Piero Marić i Marko Mutak do 68 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sve velike medalje Lucije Zaninović u karijeri:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP u ST. Peterburgu 2010. - ZLATO

EP u Manchesteru 2012. - ZLATO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP u Bakuu 2014. - ZLATO

EP u Montreaxu 2016. - BRONCA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OI u Londonu 2012. - BRONCA

SP u Pueablau (Olimpijska kategorija) 2013. - BRONCA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP u Nalchiku 2015. - SREBRO

EI u Bakuu 2015. - BRONCA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SK u Bangkoku 2006. - BRONCA

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo