THE REAL DEAL

LEGENDA SE VRAĆA U RING? ‘Ne bih odbio povratak ako su financijski uvjeti dobri’

Pet je godina prošlo od borbe okončane pomalo kontroverznom odlukom sudaca da se meč okonča bez pobjednika, a sad se najavljuje njegov mogući revanš. Ne bi to bilo toliko čudno da jedno od imena koje se spominje u najavi moguće borbe nije ono danas 54-godišnjeg Evandera Holyfielda.

Trebao bi se jedan od najboljih teškaša svih vremena boriti protiv deset godina mlađeg Bahamca Shermana Williamsa (38-15-2) koji ga je te večeri 2011. godine bodovno nadjačao prije no što je borba okončana prekidom bez pobjednika zbog posjekotine koju je američki boksač zaradio u sudaru glavama.

‘Revanš’ tog meča ideja je promotora Briana Nielsena i Mogensa Pallea, pozivajući se na napise danskih medija piše Boxing Scene, koji su za 3. dan prosinca pripremili meč između Williamsa i Mateusa Roberta Osorija u Aarhusu.

Holyfield, koji je u 57 mečeva slavio 44 puta, je svoju posljednju borbu odradio upravo protiv Nielsena 2011. u Kopenhagenu i pritom slavio tehničkim nokautom u desetoj rundi. Danas trenira djecu, ali i poručuje da ga prava financijska ponuda može natjerati da se aktivira.

Povratak na Net.hr