DRAMA U MANCHESTERU

KONTROVERZNA KRVAVA BITKA ZA BRITANIJU: Oba boksača izgledala su kao da ih je pregazio vlak

Britanski boksač Liam Smith pobijedio je svog imenjaka Liama Williamsa prekidom u borbi koja je bila otišla u devet rundi u Manchesteru. Bio je ovo jedan od boljih, dramatičnijih i uzbudljivijih mečeva ove godine.

Meč se bio održao proteklog vikenda, a završio se na kontroverzan način. Naime, oba borca su se tijekom devete runde sudarili glavama, a uoči samog početka desete runde borba je bila prekinuta prije samog početka desete runde, zbog ozljede desnog oka Williamsa.

HRGOVIĆ PRED ULAZAK U RING S VELIKANOM: ‘Kakav sam tip? Takav da bih prebio i Klička i Joshuu’

Smith, koji je u tom trenutku bio obliven krvlju zbog povrede arkade koju je zaradio u uzbudljivoj trećoj rundi, u devetoj je, prilikom jednog klinča, glavom pogodio u oko Williamsa i zatvorio mu ga. Na snimci je izgledalo kao da je namjerno išao glavom u njegovo oko, no sudac nije mislio tako.

Liječnici su procijenili kako se radi o zatvorenom oku i kako je bolje da se meč prekine, jer mu je bila smanjena vidljivost. Britanski tabloid Daily Mail piše kako će vjerojatno doći do uzvratnog meča, jer je ovaj završio na kontroverzan način. A i ovakva borba zaslužuje svoj epski nastavak.

“Liam Smith izgledao je kao da ga je pregazio vlak nakon krvave pobjede u bitci za Britaniju protiv Liama Williamsa”, pišu Britanci. Obojici boksača treba skinti kapu, nakloniti se i čestitati zbog požrtvovnosti i srčanosti koju su pokazali u svom međusobnom sudaru koji je bio održan u supersrednjoj kategoriji prema WBO verziji.

Publika u Areni u Manchesteru posebno je bila uživala u trećoj rundi u kojoj je Williams pobjedniku Smithu otvorio arkadu. Sudac borbe Terry O’Connor jasno je dao do znanja kako su rane rezultati udaraca Williamsa. No, unatoč tome, Smith je podignuo tempo u četvrtoj rundi i borba se pretvorila u pravi rat u ringu.

Na kraju je Smith pobijedio u dramatičnoj borbi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr