UFC 214

JONES BRUTALNO NOKAUTIRAO CORMIERA: MMA svijet uživao u jednoj od najiščekivanijih borbi u posljednjih dvije godine

Jon Jones novi je UFC prvak u poluteškoj kategoriji.

On je u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu na spektakularnom UFC 214 eventu u Anaheimu (Kalifornija), koji je sačinjavao čak tri borbe za UFC pojas (i sve tri otišle su na stranu favoriziranih boraca), u trećoj rundi nokautirao Daniela Cormiera i tako vratio pojas prvaka. Time je Jones postao osmi borac u UFC povijesti koji je vraćao titulu.

MOĆNI NOKAUT VRIJEDAN UFC UGOVORA: Mladi borac oduševio Danu Whitea i čitavu Ameriku

Jones je na sjajan način sredinom treće runde lijevim high-kickom uzdrmao Cormiera, oborio ga na tlo i “ground and pound” udarcima dovršio posao!

U njihovoj prvoj borbi na UFC 182 eventu 2015. godine, Jones je također bio svladao Cormiera. Bio je to jedini poraz za Cormiera u poluteškoj kategoriji u karijeri.

Što se tiče ove borbe, bio je to pravi, dinamičan dvoboj u kojem je jedan spektakularan potez odlučio pobjednika. Jones je jedan od najtalentiranijih boraca svih vremena i to je još jednom dokazao nakon svih silnih problema s alkoholom, drogom i zakonom koje je imao za vrijeme svoje karijere.

Jones je od samog početka borbe bio bolji borac. Cormier nije mogao protiv Jonesove raznovrsnosti, visine, brzine i agilnosti, a MMA svijet mogao je uživati u ovoj borbi koja je bila jedna od najiščekivanijih u UFC-u u posljednjih dvije godine.

Prema statsu, Jones je u obračunu plasirao 95 udaraca koji su našli put prema Cormieru, dok je poraženi 58 puta udario Jonesa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr