UFC-OV PRVAK

JEZIVE GLASINE ODJEKNULE MMA SVIJETOM: Stipe Miočić morat će prisilno završiti karijeru?

Pojavila se glasina na Twitteru i među MMA kroničarima kako Miočić sprema sportsku mirovinu

Treba odmah kazati kako je ovdje riječ tek o glasini, ali ovaj put mora ju se shvatiti nešto ozbiljnije jer priča ima pozadinu koja joj možda čak i daje neki temelj. Naime, Amerikanac hrvatskih korijena Stipe Miočić zadobio je ozljedu oka u posljednjem meču protiv sunarodnjaka Daniela Cormiera u kojem je tehničkim nokautom povratio pojas teške kategorije i revanširao mu se za raniji poraz.

Činilo se nakon meča kako će sve biti u redu i da Stipe nije doživio nikakve teže povrede, ali njegov nam je otac Bojan Miočić u razgovoru odmah nakon meča kazao kako je njegov sin posjetio oftamologa odmah po završetku meča jer je zadobio povredu. E sada, cijela ta priča oko povrede oka pala je u zaborav sve do sada kada se već svi počinju pitati kada će se to odigrati treći meč Cormiera i Miočića.

ProfimediaFoto: Profimedia

Kada je meč?

Potvrđeno je kako će meča biti, ali šef UFC-a Dana White u prosincu je rekao kako se još čeka na Miočića da se oporavi od ozljede oka. “To je borba na koju čekamo. Stipe je još uvijek ozlijeđen, on je primio dosta štete u posljednjoj borbi s Cormierom. Čekamo da se Stipe oporavi, ali mogu reći da su obojica pristali na tu borbu”, rekao je White u prosincu.

Cormier je pak rekao kako će borba biti možda tek u lipnju ili na ljeto, što zbog gustog rasporeda UFC-a, što zbog Stipine povrede. “Za našu borbu nema vremena sve do lipnja. Gledajući kako trenutni raspored izgleda te računajući da su Khabib i Tony najavljeni za travanj, jednostavno nema vremena. Mislim da ćemo se morati malo načekati”, rekao je Cormier i komentirao Stipinu ozljedu. “Meni osobno je to čudna situacija. Volio bih da se borimo što prije. Ali, isto tako se osjećam sve bolje što je više vremena prošlo od moje operacije leđa. Ponovno se počinjem osjećati kao ja. I što više vremena prođe, bit ću bolje”, veli Amerikanac.

ProfimediaFoto: Profimedia

Trenira li uopće?

Izjave Cormiera i Whitea stare su više od mjesec dana, a još se uvijek ništa ne zna o Miočićevu stanju. Na društvenim mrežama izrazito su aktivni i on i njegova supruga Ryan Marie Miočić koja ga prati u stopu, ali sve što se tamo može pronaći su slike i snimke s kojekakvih zabava ili iz njihova doma. Spominjemo to zato što oboje inače znaju objavljivati na Instagramu sadržaj s treninga, teretane, dvorane ili kaveza, a toga već odavno nema.

ProfimediaFoto: Profimedia

Mirovina?

Istovremeno, pojavila se glasina, doduše na Twitteru i među MMA kroničarima u SAD-u, kako Miočić možda čak sprema i sportsku mirovinu. Razlog je navodno baš ta ozljeda oka, koja, prema nekim tvrdnjama, nikako da zacijeli.

“Čujem glasinu da Miočićeve ozljede koje je zadobio tijekom UFC-a 241 (posebno ozljeda oka) ne zacjeljuju i Miočić će se možda morati umiroviti. Dodatne opcije za meč za titulu u teškoj kategoriji uključuju Ngannou protiv DC-ja ili Jones vs. DC-ja. Nadam se da će se Stipe oporaviti i da je ovo samo pretjerivanje”, objavio je to na Twitteru “The MMA Dude” voditelj “The Split Decision” podcasta. Dakako, i on naglašava kako je riječ o glasini, ali kažemo, nije da nema neki temelj. Malo se zna o stvarnom zdravstvenom stanju Miočića, a ponajmanje o kakvoj je to ozljedi oka riječ, no, nekako dvojimo da će Miočić otići u mirovinu prije još jedne obrane naslova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr