VELIKI KORAK U KARIJERI

HRVATSKI BOKSAČ DEBITIRA KAO PROFESIONALAC: ‘Želim postati svjetski prvak’

Jedan od najboljih hrvatskih boksača Hrvoje Sep u subotu u ljubljanskoj dvorani Tivoli debitirat će kao profesionalac u dvoboju protiv Milana Petrovića iz Srbije.

Točno osam mjeseci nakon završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje je posljednji put nastupio među amaterima, Hrvoje Sep otvara novu stranicu svoje boksačke karijere. Profesionalni boks ono je za što je Sep mukotrpno trenirao u dvorani BK Leonardo u zagrebačkoj Dubravi. Ako ga se pita je li ulazak u profesionalni boks za njega novi početak u njegovoj karijeri, on na to kaže:

ON JE APSOLUTNA ZVIJER: Evo zašto Klička čeka pravi pakao u ringu protiv Joshue

‘Nije ovo novi početak, nego samo nastavak moga putovanja’

“Nije ovo novi početak, nego samo nastavak moga putovanja prema svjetskom vrhu poluteške kategorije. Želim postati svjetski prvak i sve ću podrediti tom cilju. Tako sam odlučio odmah nakon Rija, ali trebalo mi je nekoliko mjeseci da uskladim planove i da se pripremim”, izjavio je Hrvoje Sep.

Svoje boksačko umijeće Sep će javnosti predstaviti na priredbi iz serije Final Fight Championship, borilačke promocije koju već godinama uspješno vodi Orsat Zovko i koja će se krajem godine, osim u slobodnoj borbi i kick-boxingu i posvetiti organizaciji boksačkih mečeva.

‘Namjera nam je što brže napredovati prema svjetskom vrhu’

Među profesionalce će boksački olimpijac zakoračiti uz trenera i menadžera Leonarda Pijetraja i ostale suradnike s kojima je postigao dosadašnje boksačke uspjehe. Sep je dvaput bio brončani na europskim prvenstvima (2011. u Ankari i 2015. u Samokovu), zauzeo je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2015. u Dohi, a u njegovoj su riznici i dva naslova pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB).

“Namjera nam je što brže napredovati prema svjetskom vrhu. Mislim da je Hrvoje dovoljno iskusan da već nakon nekoliko profesionalnih mečeva može napasti i neku titulu. Zato ćemo ubuduće tražiti što bolje suparnike, iako to nije baš jednostavno kad je Sep u pitanju. Nekoliko boksača zahvalilo se na ponudi da se bore protiv njega u Ljubljani”, rekao je Leonard Pijetraj.

Iza Sepa je 70-ak amaterskih nastupa

Iskustva iz WSB-a bit će posebno dragocjena u nastavku Sepove karijere, jer 30 mečeva (22-8) od pet rundi u dresu Paris Uniteda i Astana Arlansa od 2010. do 2015. zapravo su bili premosnica između amaterskih i profesionalnih ringova. Međutim, nastup u Ljubljani Hrvoje ne smatra definitivnim oproštajem od olimpijskog boksa.

“Iza mene je 70-ak amaterskih nastupa i vjerujem da unatoč profesionalnim ambicijama ta brojka neće zauvijek ostati nepromijenjena. Olimpijski san i dalje živi u meni i neću odustati od nastupa na Igrama u Tokiju 2020. godine”, naglasio je izdanak zagrebačkog BK Leonardo.

Sepov suparnik u Tivoliju trebao je biti Srbin Siniša Kondić koji se, međutim, samo koji dan prije borbe ozlijedio, pa je pozvan njegov sunarodnjak Petrović. Baš kao i Sep, Milan Petrović nema profesionalnog iskustva, ali iza njega je 50-ak amaterskih mečeva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr