PREKIPJELO JOJ

HRVATSKA DOBIVA NEOČEKIVANO POJAČANJE: Sjajna švedska sportašica želi nastupati za našu zemlju

Hrvatski bi sport mogao dobiti neočekivano pojačanje uoči Olimpijskih igara koje će se održati u Tokiju 2020. godine. Švedska taekwondašica Nikita Glasnović (22) u budućnosti bi se mogla natjecati pod hrvatskom zastavom.

Nikita je rođena u Malmöu i hrvatskog je porijekla, a za Švedsku je nastupila na lanjskim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ove je godine osvojila broncu u kategoriji do 57 kilograma na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Mujuu, a lani je bila srebrna na Europskom prvenstvu u Montreuxu.

‘Hrvatska mi nudi pravu karijeru’

Nikita, međutim, nije zadovoljna načinom na koji je prati Švedski taekwondo savez, a u izjavi za Sydsvenskan je potvrdila da želi nastupati za Hrvatsku.

“Hrvatska mi je ponudila potporu i priliku za pravu karijeru. Ovdje mi je teško financirati odlazak na Olimpijske igre u Tokio”, rekla je Glasnović.

Šveđani je ne žele pustiti

Šveđani su 3. listopada dobili zahtjev od Hrvatskog taekwondo saveza za promjenom Nikitinog sportskog državljanstva, ali su isti zahtjev i odbili. Švedski savez je na Facebooku istaknuo kako je plaćao sve što je bilo potrebno, ali je Glasnović to demantirala, dodavši kako je morala raditi i kao konobarica da bi financirala svoju sportsku karijeru.

Rasplet situacije mogli bismo čekati još neko vrijeme, a dok se savezi ne dogovore, čini se da Nikita neće nastupati ni za jednu reprezentaciju.

Povratak na Net.hr