START ZA PAMĆENJE

HRGOVIĆEV DEBI IZ SNOVA: Brončani olimpijac za samo 90 sekundi uništio suparnika u prvoj profesionalnoj borbi

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović pobijedio je u svojoj prvoj profesionalnoj borbi u karijeri u Rigi sudačkim prekidom nakon samo minutu i pol borbe protiv Brazilca Raphaela Zumbana Lovea.

Meč između hrvatskog osvajača brončane olimpijske medalje u superteškoj kategoriji  na lanjskim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru  i 36-godišnjeg brazilskog veterana okončan je nakon nepunih 90 sekundi. Hrgović (25) je od samog početka nesmiljeno udarao Brazilca kojemu je sudac u ringu brojao nakon 70 sekundi, a nedugo potom i prekinuo neravnopravnu borbu.

Slijedi ugovor s promotorskom agencijom

Hrgovićev profesionalni prvijenac uslijedio je nakon 13 mjeseci stanke bez ijedne borbe, a održan je u sklopu World Boxing Super Series četvrtfinalnog turnira u Rigi i bio je jedan od tri uvodna meča. World Boxing Super Series (WBSS)  u Rigi godišnji je boksački turnir boraca koji će se diljem svijeta natjecati za trofej Muhamadda Alija. Ukupno 16 elitnih boksača u dvjema težinskim kategorijama (Cruiserweight & Super Middleweight) borit će se u četrnaest borbi u eliminacijskom turniru, a pobjednik svake divizije bit će okrunjen u svibnju 2018. godine.

Očekuje se da će Hrgović vrlo brzo nakon ove pobjede potpisati ugovor s jednom od najjačih promotorskih agencija.

Povratak na Net.hr