HRGOVIĆ PRELOMIO ODLUKU KOJA SE S NESTRPLJENJEM OČEKIVALA: / 'Neću nastupiti na Prvenstvu Hrvatske'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pravo izbora na koji će od dva ići imat će prvak Hrvatske, a prvenstvo je na rasporedu za dva tjedna

12.1.2020.
16:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Filip Hrgović objavio kako će odraditi meč s Markom Milunom na odgovor nije trebalo dugo čekati. Milun je u subotu za RTL poručio: ” Ja sam na državnom i tko god želi mjesto na kvalifikacijskom turniru za Tokio mora proći preko mene. Ubrzo nakon toga stigla je i potvrda boksačkog saveza kako je Hrgović od danas i službeno uvršten na popis kandidata.

“Spreman sam za svakog što se tiče kvalifikacijskog turnira. Ja sam na državnom, tko god dođe na državno mora se boriti sa mnom tako da me neće mimoići nitko”, rekao je boksački reprezentativac Marko Milun za RTL te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako se kvalifikaciram na europskim kvalifikacijama, nitko neće morati ići na svjetske, što će i biti. Mislim da sam već na europskim igrama pokazao da se mogu nositi s velikim imenima tako da sam sada još malo stasao i mogu se nositi sa svima”, kazao je Milun.

To je ujedno i uvjet Hrvatskoga boksačkog saveza. Na odboru nakon održanog sparinga Filip Hrgović uvršten je u popis kandidata za kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre. Pravo izbora na koji će od dva ići imat će prvak Hrvatske, a prvenstvo je na rasporedu za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA SE NASTAVLJA: /

Milun najavio pobjedu nad Hrgovićem, ali se pojavila nova velika komplikacija

Ne ide na prvenstvo Hrvatske

No Hrgović je rekao da neće nastupati na Prvenstvu Hrvatske te da mu se to kosi s planovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću nastupati na Prvenstvu Hrvatske, ali ću se vjerojatno boriti s pobjednikom odnosno prvakom države u teškoj kategoriji, za to jedno mjesto na kvalifikacijskom turniru. Ne znam detalje kako bi se to i kada trebalo organizirati. Pobjednik tog meča bi dakle išao na kvalifikacije", rekao je Hrgović za Sportske novosti pa objsanio i zašto neće ići na prvenstvo Hrvatske.

"Naravno, zato bi se onda i organizirao takav meč. Ne bi imalo smisla da ja radim cijeli plan svojih priprema za svibanj, a da netko u ožujku ode na onaj prijašnji, europski turnir u London i možda osvoji mjesto za Igre u Tokiju. To je svrha majstorice. Tko pobijedi, taj ide i ima pravo birati na koji će od dva predolimpijska turnira", zaključio je Filip Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stavili smo i Filipa Hrgovića, ako bude htio prisustvovati prvenstvu države, da se izbori. Milun bi onda išao na europske, a Hrgović na svjetske. Teško je pustiti nekog da ide na prve”, kazao je Dorijan Čalić, izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije.

I tu se upravo javlja problem za Hrgovića, sve i da postane prvak države, njegov profesionalni meč u ožujku neće mu dopustiti odlazak na one prve, europske kvalifikacije, kojima će onda pristupiti Milun, a na Olimpijske igre ide samo jedan predstavnik, onaj koji prvi osigura kvotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo