U EGZIBICIJI

HOLYFIELD POTVRDIO DA SE VRAĆA U RING, NAJAVIO BORBU, A ONDA GOVORIO O TYSONU: ‘Trebali smo se ja i on boriti, ali…’

Na vrhuncu forme Holyfield je dvaput pobijedio Mikea Tysona, a dvaput se borio i protiv Lennnoxa Lewisa

Evander Holyfield spreman je za povratak iz mirovine i novu borbu, potvrđeno je jučer službeno. Legendarni teškaš borit će se protiv Kevina McBridea, još jednog boksačkog veterana, a egzibicijska borba koja će trajati maksimalno šest rundi održat će se 5. lipnja ove godine.

Holyfield trenutno ima 58 godina, a svoju posljednju profesionalnu borbu odradio je 2011. godine, kad je pobijedio Briana Nielsena. U karijeri ima omjer od 44 pobjede i 10 poraza, a boksao je protiv nekih od najboljih boksača svih vremena.

Velikan boksa

Na vrhuncu forme Holyfield je dvaput pobijedio Mikea Tysona, a dvaput se borio i protiv Lennnoxa Lewisa. Prva borba završila je neriješeno, dok je u drugoj Lennox odnio pobjedu. Lewis je Holyfielda označio kao boksača protiv kojeg mu je bilo najteže boksati. Jedna od njegovih najznačajnijih borbi također je i ona protiv Rusa Nikolaja Valujeva 2008. godine u kojoj je Holyfield izgubio sudačkom odlukom, iako su mnogi smatrali da se borio puno bolje od Valujeva.

On i Tyson trebali su se susresti u ringu i treći put, borba je već bila skoro pa dogovorena, no planovi su propali u posljednji trenutak.

“Trebali smo se boriti, htjeli smo se boriti, ali odjednom je sve otišlo u drugom smjeru. Zato sam pronašao novog protivnika”, objasnio je Holyfield na konferenciji za medije.

Iako je manje poznat od Holyfielda, i Kevin McBride može se pohvaliti činjenicom da je pobijedio Tysona. Irski boksač ispratio je Iron Mikea u boksačku mirovinu.

Povratak na Net.hr