HABIBOV POSLJEDNJI PLES U UFC-U: / Neporažen odlazi u vječnost; 'Ne vraćam se u kavez bez svog oca'

Image
Foto: Profimedia

'Ovo je bio san mog oca. Što drugo? Protiv koga da se borim? Ugušio sam i Conora, to je to'

24.10.2020.
23:24
Profimedia
VOYO logo

Uspavao je Gaethjea, oprostio se i otišao u povijest. Veliki Dagestanac HabibNurmagomedov (29-0) obranio je titulu u lakoj kategoriji pobijedivši Justina Gaethjea gušenjem u drugoj rundi i potvrdio ono što smo svi nagađali, ali se nekako nadali da se neće dogoditi. Da ide u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI NURMAGOMEDOV USPAVAO GAETHJEA I OBJAVIO KRAJ KARIJERE: /

'Bila je ovo moja posljednja borba'

Image
VELIKI NURMAGOMEDOV USPAVAO GAETHJEA I OBJAVIO KRAJ KARIJERE: /

'Bila je ovo moja posljednja borba'

Briznuo u plač zbog svoga oca

Nakon što je ugušio Justina Gaethjea u Abu Dhabiju na UFC 254 eventu u subotu navečer po hrvatskom vremenu, briznuo je u plač zbog svoga oca, koji je preminuo u srpnju ove godine nakon komplikacija sa srcem. AbdulmanapNurmagomedov (57), koji je bio svjetski poznati trener mješovitih borilačkih vještina a koji je izgradio Habiba u nepobjedivog borca, stroj za pobjede i prekide, pretrpio je srčani udar nakon što mu je dijagnosticiran koronavirus.

Nakon hitne operacije stavljen je u induciranu komu, a liječnici su njegovo stanje opisali "ozbiljno, ali stabilno". Nažalost, ipak je izgubio bitku s bolešću u Moskvi. Teško je Habib trenirao bez njega. Nije za njega to bilo to, iako je stisnuo zube i odradio ovu borbu sjajno, nepogrešivo, za svog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bog mi je dao sve i hvala mu na tome'

"Bog mi je dao sve i hvala mu na tome, Bog je velik! Hvala ovim momcima sa mnom! Dugujem toliko svojem timu. Sad, danas, želim reći kako je ovo bila moja zadnja borba, ma nema šanse da se vratim bez svog oca. Pričao sam s majkom tri dana kad se ovo dogovaralo, obećao sam joj je ovo moja zadnja borba i ona je to i bila. Ja kad dam riječ, onda je to to, toga se držim. Ona ne želi da se više borim bez oca i za mene je to svetinja. Tražim od UFC-a samo jedno: Stavite me na broj 1 'Pound for Pound' rankinga, to sam zaslužio na kraju svega! Hvala svima! Hvala Justine, izvrstan si borac, dobro si se i hrabro borio. Nikad ne znaš što će se dogoditi sutra, znam kako si dobar čovjek"; rekao je Habib pa zaključio:

"Ovo je bio san mog oca. Što drugo? Protiv koga da se borim? Ugušio sam i Conora, to je to", rekao je Habib, predao mikrofon i otišao u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo