GOTOVO JE: / Tyson Fury se odrekao naslova, ali uskoro nas čeka nova boksačka poslastica!

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Svjetski boksački prvak Tyson Fury (28) odrekao se naslova u WBO i WBA verzijama kako bi se mogao posvetiti liječenju od ovisnosti.

13.10.2016.
8:42
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Britanski teškaš je na svjetski tron došao senzacionalnom lanjskom pobjedom protiv Vladimira Klička. Revanš protiv Ukrajinca trebao je najprije odraditi u srpnju, ali je borba otkazana zbog navodne Furyjeve ozljede gležnja. Kasnije se, međutim, ispostavilo da je Gipsy King pao na doping-testu, bio je pozitivan na nandrolon. Novi datum uzvrata bio je 29. listopada, ali je dvoboj opet otkazan, a službeno je objašnjenje bilo da je Fury "medicinski nesposoban" za borbu.

Image
SVJETSKI PRVAK ŠOKIRAO ČITAV SPORTSKI SVIJET: /

'Da, jesam, šmrkao sam kokain. I što onda!'

Image
SVJETSKI PRVAK ŠOKIRAO ČITAV SPORTSKI SVIJET: /

'Da, jesam, šmrkao sam kokain. I što onda!'

'Teška i emotivna odluka'

Nekoliko dana kasnije je u intervjuu za Rolling Stone priznao da je uzimao kokain u nadi da će mu pomoći u borbi s depresijom. Već je tada bilo jasno da će ostati bez pojasa, ali i prije nego što su WBA i WBO uspjeli reagirati, preduhitrio ih je sam Fury i odrekao se naslova. Za očekivati je da će mu Britanski boksački savez vrlo brzo oduzeti i licencu za nastupe zbog korištenja kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krećem u novi veliki izazov u svome života i siguran sam da ću opet pobijediti, kao i protiv Klička. Mislim da je jedino pošteno i ispravno da oslobodim naslove. Osvojio sam ih u ringu i vjerujem da bi ih trebao i izgubiti u ringu, ali u ovom trenutku ih nisam sposoban braniti. Zato sam donio tešku i emotivnu odluku da se odreknem pojasa", poručio je Fury u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vratit će se jači'

Iz njegove promotorske agencije Hennessy Sports dodali su kako će mu ova odluka dati vremena i prostora za potpuni oporavak pod nadzorom stručnih osoba. Furyjev stric i trener Peter je, pak, istaknuo da će se njegov nećak vratiti jači i ponovno osvojiti "ono što mu pripada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva Furyjeva odluka znači da ćemo gotovo sigurno uskoro gledati okršaj Klička protiv IBF-ova prvaka Anthonyja Joshue (26), s time da će sada 'na stolu' biti i ispražnjeni WBA i WBO naslovi. Britanac je svjetski prvak postao u travnju pobjedom protiv Charlesa Martina i otada je jednom obranio naslov, a borba protiv 40-godišnjeg Klička bit će mu najveći izazov u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo