[VIDEO] MINI ANALIZA NET-HR-A: / Sudac je pogriješio kad je prekinuo borbu! Ovo je neosporiv dokaz tome

Image
Foto: AFP

Anthony Joshua (28., 20-0, 20 KO) sinoć je u Cardiffu, pred 80 000 navijača, obranio teškaške pojaseve prema verzijama WBA i IBF prekidom u 10.

29.10.2017.
8:00
AFP
VOYO logo

Iako je Anthony Joshua po sudačkim karticama uvjerljivo vodio na bodove, ovakav završetak boksačkog meča za naslov svjetskog prvaka nitko nije očekivao.

Samo dvije runde dijelile su Takamu od toga da postane prvi boksač kojeg osam godina mlađi Joshua nije nokautirao. U tome ga je odlučio spriječiti domaći sudac Phil Edwards koji je prekinuo borbu nakon jedne serije britanskog boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je kazati da li je to bila glupa ili skandalozna odluka 61-godišnjeg domaćeg velškog suca iz Prestona. Istina, Takam je bio uzdrman, ali nije bilo to za prekid. Bio je na nogama, sposoban nastaviti borbu. Svjestan svega oko sebe, s normalnim reakcijama ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPEKTAKL U CARDIFFU: Anthony Joshua obranio naslov, Takam izdržao sve do desete runde

Dvije posjekotine na glavi Takama

Kamerunsko-francuski veteran, bivši afrički prvak iz 2003. godine s više od 20 godina boksačkog iskustva iza sebe, niti u jednom trenutku tijekom meča nije bio u knockdownu.

Istina, imao je dvije posjekotine iznad oba oka (arkada), ali krvarenje je sanirano, ozljede nisu smetale u vidnom polju niti je poslije toliko jako krvarilo iz posjekotina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnički tim Takame napravio je sjajan posao u kutu, saniralo se to na najbrži mogući način. Iako je krv u početku jako curila i Takama je morao desnom rukavicom brisati krv s lica svakih nekoliko sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika izviždala odluku suca

U trenutku kad je sudac prekinuo borbu, Takam je već bio dobio niz udaraca ali to nije bila situacija za prekid. Čudna situacija, složila se s tim i publika na kraju borbe koja je izviždala odluku suca i zapljeskala Takamu.

A radi se o domaćoj publici Anthonyja Joshue na "Otoku". I sami u videu dolje možete vidjeti stanje, odnosno reakciju Takame nakon što je sudac prekinuo borbu. Bio je stabilan na nogama, odmah je sucu svojom iznenađenom reakcijom dao do znanja da može nastaviti borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takam je oduševio hrabrošću i upornošću i to nakon što je prije dvanaest dana, nakon što je bugarski boksač Kubrat Pulev otpao zbog ozljede, prihvatio poziv za borbu i namučio Joshuu. I gardom i srcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gard Takama za školske boksačke udžbenike

Do četvrte runde sjajno se kretao i mijenjao pozicije gornjeg dijela tijela i glave. Na taj način je zbunjivao Joshuu, odnosno, otežavao mu je "ciljanje" glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je odboksao onoliko koliko je morao, u 10. rundi vodio po bodovnim karticama 88-82. Boksao je oprezno, u četvrtoj rundi je jednim snažnim aperkatom pogodio Takamu u glavu, "otvorio" mu prvu arkadu, onu desnu i meč usmjerio u neke druge "vode", svoje rekli bi smo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takama je napadao, ali i primao udarce. Što je više borba odmicala, Takama je bio po kanonadama udaraca, ali i ulazio u tijelo Joshue i na taj način mu zadavao probleme. Otkrio je slabosti britanskog šampiona. A taj je da mu niski boksači svojim ulascima u tijelo rade poteškoće. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starije boksačke pratitelje stil Takame podsjetit će na stil legendarnog Joea Fraziera koji je boksao na sličan način. Posebno u borbi protiv Muhammada Alija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je Joshui u ovoj borbi predstavljalo problem bila je kondicija. Britanac je teško disao već u četvrtoj rundi. Isto tako, Joshua još uvijek ne posvećuje dovoljno pažnje obrani, pa mu može u glavu sjesti koji nenadani kroše, pogotovo kad mu se uđe u tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će tim Anthonyja Joshue morati bolje razraditi jer u borbama protiv kvalitetnijih boraca, primjerice protiv udarača Deontayja Wildera koji ima širi raspon ruku, a koji se spominje u kontekstu onih s kojima bi Joshua u sljedećem meču mogao stupiti u ring, neposvećivanje dovoljno pažnje obrani bi moglo biti pogubno za bivšeg olimpijskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, ovaj meč itekako će još biti tema boksačke javnosti.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo