FANTASTIČNA VIJEST: / Hrvatica osvojila naslov svjetske prvakinje

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Članica taekwondo kluba 'Marjan' Lucija Zaninović osvojila je na 23. vojnom taekwondo prvenstvu svijeta u Južnoj Koreji naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 53 kilograma.

9.10.2015.
12:37
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Splićanka je do naslova došla nakon što je u prvom kolu sa 13:0 deklasirala Angelicu Bertucc iz Kanade, u drugom je Ruskinja Badmaeva diskvalificirana, a u polufinalnom srazu je slavila protiv Kineskinje Yu Fu.

U finalu se Lucija borila i za zlatnu medalju i za plasman sestre Ane na olimpijske igre u Rio de Janeiru jer joj je protivnica bila Anina direktna protivnica za put u Brazil Francuskinja Floriane Liborio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novih 20 bodova

Lucija je dobila finalni dvoboj sa 7:4 i uz naslov svjetske vojne prvakinje u kategoriji do 53 kg osvojila i novih 20 bodova čime je svjetskim listama dodatno učvrstila prednost na više od 100 bodova u odnosu na drugoplasiranu Wu Yingju iz Kine.

23. Vojno taekwondo prvenstvo svijeta do 53 kg:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. kolo: Lucija Zaninović - Angelica Bertucca (Kan) 13-0 2. kolo. Lucija Zaninović - Angelina Badmaeva (Rus) - diskvalivikacija Polufinale: Lucija Zaninović - Yu Fu (Kin) 15-10 Finale: Lucija Zaninović - Floriane Liborio (Fra) 7-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo