EKSPRESNA POBJEDA CRO COPA! / Legendarni Hrvat nije imao milosti prema Japancu, sve je bilo gotovo nakon samo jedne minute

Image
Foto: Screenshot

Mirko Filipović je na Silvestrovo na Rizinovom Grand Prixu u Saitama Areni pobijedio Japanca Kosaku nakon samo minutu borbe.

31.12.2017.
12:00
Screenshot
VOYO logo

Mirko Cro Cop Filipović nije imao milosti prema Kosaki. Hrvat je Japanca pobijedio nakon samo jedne minute borbe. Kosaka je primio nekoliko jakih udaraca, a nakon toga završili su u parteru gdje je Cro Cop i završio posao.

MIRKO FILIPOVIĆ KONAČNO OTKRIO DATUM SVOJE POSLJEDNJE BORBE: ‘Da, želio bih se boriti još 10 godina, ali…’

Kosaka je u borbi izgledao u potpunosti nemoćno. Iako se radi o 47-godišnjoj japanskoj legendi, čovjeku koji ima dobar borilački CV s uglednim imenima (Fjodor - slavlje, Minotauro, Hunt, Couture), protiv Mirka nije pokazao ništa. Nije se čak niti branio. Zato je i meč završio prvoj minuti. Cro Cop je svog protivnika ostavio ležati u krvi, Kosaka je nakon batina trebao pomoć liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po završetku meča, prvi kojem je Mirko otišao u zagrljaj nakon pobjede bio je njegov sin Ivan koji je po prvi puta svog oca prati na jednoj borbi u legendarnoj Saitama Areni. Filipovići su se zagrlili, poljubili, bio je to savršeni kraj...

Mirko je u Japan doputovao u nikad većem timu

Mirko je u Japan doputovao u nikad većem timu. Sa čak 13 članova... Nikad veći niti jači tim Cro Copa... Stoga je slavlje u Mirkovom taboru i veće. Bio je ovo deseti nastup Cro Copa na Silvestrovo od kada se bavi MMA-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednu borbu je tek izgubio i to od Marka Hunta, u borbi u kojoj je neuništivi Novozelanđanin dobio par jakih high-kickova u glavu i to s tenisicama posebno namijenjenim za borbu.

Deveta pobjeda na Silvestrovo

Mirko je pobijeđivao Nagata 2000. godine, legendarnog Fujitu i to koljenom u glavu, moćnog atletu Kevina Randlemana kojem je 2002. “gušenjem” vratio za teški poraz u njihovom prethodnom meču, “diva” Hong Man Choija 2008. godine i to low kickovima, kojima je propisno izudarao ovog 218 cm visokog i 150 kg teškog Korejca i tako ga natjerao na kapitulaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shinichi Suzukawa je 2012. godine Mirku morao predati meč nakon što mu je Cro Cop napravio “armbar”, a 2014. Mirko je porazio svog velikog prijatelja i partnera s kojim trenira Satoshija Ishiija. Kaito je pao 2016. godine, a Aliakbari u finalu Rizinovog Grand Prixa prošle godine. Sad je na red došao i Kosaka.

Ova Mirkova borba protiv Kosake bila je revijalnog karaktera, dok je glavna borba programa ona između Rena Kubota i Kanna Asakura bila za GP titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video borbe pogledajte OVDJE.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

12.24 - Počela je borba

Mirko je došao do ekspresne pobjede. Vinkovčanin je nokautirao Kosaku nakon ravno jedne minute prve runde! Kosaka je primio nekoliko jakih udarac, a nakon toga završili su u parteru gdje je Cro Cop finiširao posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.20 - Cro Cop izlazi u ring. Kosaka je prije njega ušao u ring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.17 - Shinju Auclair je pobijedila Chelsea LaGrasse polugom na ruci. Sve je spremno za borbu koju hrvatski ljubitelji borlačkih sportova najviše priželjku. Sudara Cro Copa i Kosake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.59 - Pred nama je još jedna borba. Ona između Shinju Auclair i Chelsea LaGrasse. Borkinje upravo ulaze u ring...

11.56 - Mirko Cro Cop se priprema za borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.33 - Mirko je slavio u posljednjih sedam borbi. Ako pobijedi Kosaku, bit će to njegov najduži niz u MMA karijeri, osam uzastopnih pobjeda. Isto tako, Mirko više od deset godina nije odradio borbu u kojoj je pobjednik odlučen sudačkim bodovanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.28 - Evo kako američki borilački fanovi razmišljaju kad je u pitanju Mirko i njegovi nastupi u 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.06 - A ovako je Mirko Filipović prije godinu dana osvojio Rizin...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.00 - Još četiri borbe do Cro Copa.

10.53 - Proteklu noć zanimljivo je bilo u UFC-u. Više o tome možete porčitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.45 - U tijeku je borilački program, zanimljivo je u borbama koje prethode Mirkovoj. Malo pratimo društvene mreže, fanovi hvale dosadašnje borbe, ima tu sjajnih poteza...

10.00 - U iščekivanju smo borbe Mirka Filipovića i Tsuyoshija Kosake. Mirko bi u ring trebao izaći nešto iza pola dvanaest, ukupno je njegova borba deveta po redu programa GP-a Rizina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

09.17 - Filipovići u dvorani. Po prvi put u karijeri Mirko je u Japan poveo i svog sina Ivana. Prije meča Ivan je bio s tatom u svlačionici. Trenutak je ovjekovječen fotografijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosaka nikad nije spadao u red onih najvećih, najboljih, nije bio klasa, ali je zato izgradio svoje ime u ovom sportu zahvaljujući svojoj bazi hrvanju i judu. svestranog grapplera". Godinama brusi tehniku u parteru u kojem je najopasniji, a čak je i jedan položaj u parteru nazvan po njemu. Riječ je o tzv. "TK guard".

KLADIONICE I POVIJEST NA STRANI SU

CRO COP ODRADIO VAGANJE: Mirko Filipović sučelio se s Japancem uoči povratničke borbe

PRVO SUČELJAVANJE MIOČIĆA I NGANNOUA: Ljudska zvijer zaprijetila Stipi, prvak mu spustio! ‘Ma naravno, zastrašen sam…’

I sam Mirko ga izuzetno respektira. Ono što kod ovog borca poziva na oprez su i organizacije u kojima je nastupao tijekom karijere. U njegovim sportskim referencama pojavljuju se imena poput UFC-a, Pridea, Rizina, Ringsa... Borio se i s Randyjem Coutureom,Markom Huntom, Fabricijom Werdumom, Minotaurom, Mauriceom Smithom i drugima...

Što se tiče njegove borbe protiv Fjodora koja se dogodila 22.12.2000. godine, Kosaka je do slavlja došao nakon što je liječnik procijenio da ne može nastaviti borbu zbog posjekotine na glavi do koje je došlo udarcem laktom.

Dogodilo se to nakon samo 17 sekundi prve runde. Od tad pa do danas slobodna borba dosta se promijenila, pa bi u današnje vrijeme, u istoj situaciji, sudac donio odluku o nastavku borbe.

Kosakin trenutni omjer u Rizinu je 1-1. Pobijedio je Jamesa Thompsona, a zatim izgubio od Baruta.

Što se tiče Mirka Filipovića, on je u sjajnoj formi. Može se to vidjeti u njegovim objavama s treninga. Mirko se za borbu spremao trenirajući s divovima poput Ante Delije, Satoshi Ishii, Saša Milinković... Boksačke tehnike brusio je sa svojim prijateljem, partnerom u nevolji Stipom Drvišem.

U utorak se iz zračne luke u Zagrebu prema japanskoj prijestolnici uputilo čak 13 članova proširenog tima Mirka Filipovića, uključujući Mirkovog sina Ivana koji prvi put gleda oca uživo u jednom borilačkom dvoboju. Kako je Mirko to objasnio, neka vidi i osjeti atmosferu legendarne Saitama Arene.

Obojica boraca su uoči borbe prošli vaganje i odradili odmjeravanje. Cro Cop je djelovao daleko snažnije i jednostavno veće od svog suparnika, te mnogi vjeruju kako će Mirko slaviti u ovoj borbi. No, nećemo trčati pred rudo. To je ipak borba, ring...

Mirko nikad nije imao veći tim uz sebe. To dovoljno govori koliko mu je ova borba bitna, kao i njegov povratak u ring. Borba Mirka Filipovića i Tsuyoshija Kosake na rasporedu je oko 11 i 30. Ukupno je deveta po redu na turniru.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo