VIDEO: / Ovo je najjači hrvatski MMA-ovac!

Finale hrvatske MMA lige u organizaciji Only Men Stuffa donio je niz neočekivanih preokreta te pokazao zašto je ovo jedan od najuzbudljivih sportova današnjice.

7.10.2012.
14:58
VOYO logo

U finalu teške kategorije najveća zvijezda lige Dorijan Ilić (Piranha Kastav) borio se protiv iskusnog Dražena Glavaša (Cro MMA Gym Zagreb).

Ilić je udarcem u trbuh poljuljao Glavaša, no kad su pali na pod Glavaš je bio taj koji je preuzeo kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je nakon dizanja u stojku sjevnuo nevjerojatni nokaut Ilića! Glavašu je trebalo dugo da se pridigne od žestokog direkta, pomoć mu se ukazivala nekoliko minuta, a Ilić je ponio kući pojas najboljeg teškaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Mikulić - prvak Hrvatske MMA lige u poluteškoj kategoriji

S jedne strane iz Bandog Zadra 21-ogodišnji pakleni udarač Božo Mikulić, a s druge gotovo 10 godina stariji Teo Radnić iz Pit Bull Splita. Radnić je dva meča riješio nokautom i polufinale 'gušenjem' i bio je favorit u finalu. U prvoj je rundi nakon 20 sekundi srušio Mikulića te ga koljenima razarao u parteru. No, Mikulić se uspio podići nakon čega smo vidjeli festival najrazličitijih udaraca s jedne i druge strane. Ipak, obojica su preživjeli tu prvu rundu.U drugoj se rundi Radnić morao braniti na tlu. Mikulić je na jednak način uzvratio na koljena iz prve runde, no nokaut nakon dvije runde nismo vidjeli. Suci su im dali priliku u odlučujućoj, skraćenoj rundi od tri minute. Mikulić je uspio baciti na pod protivnika i zadati mu nekoliko 'čekić' udaraca. Radnić do kraja nije imao snage za preokret i suci su dali pobjedu mladom Zadraninu koji je postao prvak u poluteškoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Vasić - prvak Hrvatske MMA lige u srednjoj kategoriji

Srednja kategorija (do 84 kg) ponudila je finale između impresivnog parteraša Davida Vasića (Trojan), koji borbe završava u prvoj rundi i Antonija Mijatovića iz Olimp Ban Teama. S obzirom da je Vasić pobijedio već dvojicu iz najbrojnijeg kluba u ligi prozvan je Ban hunter. Vasić je uspio pobijediti i trećeg borca iz istog kluba i došao do pojasa najboljeg u Hrvatskoj MMA ligi. Poluga na ruci bila je previše za Mijatovića i morao je tapkati već u prvoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Vrkić – prvak Hrvatske MMA lige u velter kategoriji

U superatraktivnoj velter kategoriji (do 77 kg) borili su se Ante Radman (UFK Novi Zagreb) i još jedan majstor poluga - Luka Vrkić (UFK Trešnjevka). No, iako su obojica parteraši u borbu su ušli razmjenama udaraca u stojci. Odlučili su se na takvu taktiku unatoč tome što nisu školovani udarači. U finišu meča ipak su završili na podu, ali iz žestoke razmjene nitko nije izašao nokautiran. Suci su nakon dvije runde (pravilo dvije runde + moguća dodatna) jednoglasno odlučili dati prvi pojas MMA lige Luki Vrkiću koji je bio nešto aktivniji i bolji u prvoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Burušić - prvak Hrvatske MMA lige u lakoj kategoriji

U najnižoj kategoriji do 70 kilograma borili su se 21-ogodišnji Patrik Pereša iz pulskog Trojana i 19-ogodišnji Marko Burušić iz UFK-a Novi Zagreb. Pereša je izbjegavao borbu na tlu do pred kraj runde kada ga je Burušić uspio uhvatiti u 'giljotinu'. Ipak, borca iz Pule spasilo je zvono. Pereša je imao inicijativu u stojci i na tlu, no nije uspijevao iskoristiti nekoliko pozicija za 'ground and pound'. To je pak na kraju Burušić iskoristio i 'gušenjem' došao do prvog naslova MMA lige u lakoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dorijan Ilić - prvak Hrvatske MMA lige u teškoj kategoriji POBJEDA: ILIĆ, 1R, 2:25, K.O.

Božo Mikulić - prvak Hrvatske MMA lige u poluteškoj kategoriji POBJEDA: MIKULIĆ, 3:0 Sudačka odluka u dodatnoj rundi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Vasić - prvak Hrvatske MMA lige u srednjoj kategoriji POBJEDA: VASIĆ, 1R, 3:36, poluga na ruci

Luka Vrkić – prvak Hrvatske MMA lige u velter kategoriji POBJEDA: VRKIĆ, 3:0, sudačka odluka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Burušić - prvak Hrvatske MMA lige u lakoj kategoriji POBJEDA: BURUŠIĆ: 2R, 3:24, gušenje

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo