banner

POSLJEDNJI PLES

ČOVJEK KOJI JE BRUTALNO NOKAUTIRAO TYSONA I ŠOKIRAO SPORTSKI SVIJET ŽELI REVANŠ: USA Today plasirao pravu bombu

Bivši svjetski prvak želi revanš s Mikeom Tysonom

Bivši boksački teškaški šampion James Buster Douglas, čiji se senzacionalni nokaut protiv tadašnjeg svjetskog vladara Mikea Tysona 1990. godine u Tokiju smatra jednim od najvećih šokova ikad u sportu, htio bi još jednom, posljednji put zaplesati s Ironom Mikeom.

‘Naravno da bih prihvatio takvu priliku’

Douglas je to komentirao nakon što je gledao Tysona kako se u subotu navečer vraća u boksački ring u 54. godini i bori protiv Roya Jonesa mlađeg u meču dogovorenom na 8 rundi po dvije minute s rukavicama od 12 unci.

SENZACIONALAN BOKSAČKI MEČ NA POMOLU: Bivši prvak opasno provocira Tysona; ‘Mike, dosta je s izgovorima’

“Naravno da bih prihvatio takvu priliku. Toliko godina sam bio borac koji se borio za vrijedne nagrade te se i danas osjećam još uvijek jako dobro. Svi mi imamo osjećaj da imamo još tu jednu borbu u sebi za kraj”, rekao je Douglas u razgovoru za jedan od najtiražnijih američkih dnevnih listova USA Today, nakon što je upitan o eventualnom ulasku s Tysonom u ring, stoji na web izdanju spomenutog medija.

Tyson je rekao da se namjerava ponovno boriti. Nakon borbe s Jonesom u subotu navečer, na eventu u Staples Centeru u Los Angelesu koji s prenio u izravnom prijenosu samo na RTL televiziji, što je bila prva Tysonova borba u posljednjih 15 godina.

Douglas (60), koji se profesionalno nije borio od 1999., rekao je da surađuje s amaterskim borcima u svom rodnom gradu Columbusu u državi Ohio i mogao bi biti spreman za borbu za šest do osam tjedana. Prije trideset godina Douglas je bio under-dog 42: 1 u svojoj borbi protiv Tysona, koji je u to vrijeme bio 37-0 sa 33 nokauta. Dana 11. veljače 1990. u Tokiju, Douglas ga je nokautirao u 10. rundi. Nije bilo revanša.

‘Revanš nije bio predstavljen’

“Pitali su me i pitaju me i danas o tome prilikom privatnih razgovora, onako neobavezno”, rekao je Douglas i nastavio:

“Uvijek pitaju: ‘Zašto niste imali revanš?’. Jednostavno nikada nije predstavljen, što se tiče revanša. Često se spominjalo. To je otprilike to.”

Douglas je Tysonovu borbu protiv Jonesa u Staples Centeru u Los Angelesu nazvao “prilično impresivnom”…

“Bilo je prilično konkurentno, da”, kazao je i dodao:

Stari štemeri u ringu

“Nekoliko frajera koji su prošli vrhunske godine, ali dobro su se potrudili u ringu. Zabavno. ”

Kevin McBride još je jedan boksač koji je rekao da bi želio revanš s Tysonom. Oni su se borili 11. lipnja 2005. godine, kada je tijekom posljednje profesionalne borbe u karijeri Tyson odbio izaći u sedmu rundu.

“Bio sam tužan kad sam vidio kako je napustio školu”, izjavio je McBride (47) za USA TODAY Sports.

“Volio bih to završiti u ringu, na ovaj ili onaj način”, dodao je.

Povratak na Net.hr