KONTROVERZNI ZAVRŠETAK

BRUTALNI UDARCI ZBOG KOJIH NIJE ZNAO KOJI JE DAN: UFC zvijezda izgubila u čudnim okolnostima

Dugo će se još raspravljati o borbi Chrisa Weidmana i Gegarda Mousasija, odnosno o načinu na koji je Mousasi došao do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu u u KeyBank Centru u Buffalu.

Naime, sudac Dan Miragliota prekinuo je borbu zbog sumnje u ilegalna koljena, a Weidman se istovremeno bacio na leđa uz dojam da se nalazi u nokautu, piše Fight Site koji ističe kako je Weidman u tom položaju proveo neko vrijeme, a nije uspio odgovoriti niti doktorima na pitanje koji je dan.

UFC SPEKTAKL: Cormier obranio pojas prvaka, jedan od najjačih udarača današnjice nakon borbe šokirao MMA svijet

Snimka pokazuje da su oba Mousasijeva koljena bila legalna

Ipak, ponovljena snimka pokazuje da su oba Mousasijeva koljena bila legalna, iako su u pitanju bile desetinke sekunde između Weidmanovog podizanja ruke s poda i udarca u glavu. Budući da je Weidman nakon koljena bio u nokautu, sudac ostaje bez drugog izbora, nego mora proglasiti tehnički nokaut.

Ne znamo da li je Weidman glumio ili ne, odnosno da li je pokušavao izboriti kazneni bod ili čak diskvalifikaciju, no pravila pokazuju da je bio u nokautu te sucu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti borbu.

Vrlo dobra borba

Vrijedi spomenuti kako je do tog trenutka borba bila vrlo dobra. Weidman je borbu otvorio bolje, dok se Mousasi činio prilično suzdržan. To je rezultiralo prvom rundom u kojoj je Weidman upisao čak tri rušenja i potpunu kontrolu.

Ipak, drugu rundu napokon vidimo opuštenijeg Mousasija, a već u prvoj minuti Weidman je u problemima nakon serije udaraca. Mousasi onda ipak radi grešku i odlazi u klinč, što Weidman koristi za rušenje i oko 90-ak sekundi bolje pozicije na podu. Ipak, Mousasi se ustaje, nakon čega dolazi do novog klinča iz kojeg pogađa dva koljena u glavu.

Povratak na Net.hr