LAKU NOĆ, SVIRAČI

NOKAUT U STILU CRO COPA VRIJEDAN UFC UGOVORA: Pompozno najavljivani borac nije se dobro proveo

Julian Marquez (6-1) novi je član UFC-a nakon što je kao sudionik showa pod nazivom ‘Dana White’s Tuesday Night Contender Series’ ostvario pobjedu desnim ‘high kickom’ u drugoj rundi borbe koja je bila održana u SAD-u, protiv podosta pompozno najavljivanog Phila Hawesa.

Julian Marquez borac je koji ima 27 godina, bori se u srednjoj diviziji i prošle je godine skrenuo pozornost Dane Whitea na sebe pobjedom nad Mattom Hamillom, te je tako došao na oči UFC-u, a White ga je pozvao na sudjelovanje u showu.

“Nisam se borio zbog Dane White. Borio sam se zbog – sebe!”, kazat će Julian Marquez.

STRAŠNO, OPET JE TO UČINIO: Švicarski borac glavna je priča spektakularnog UFC eventa

A ispred sebe na putu do UFC ugovora ni(je) imao lagan posao, odnosno za protivnika su mu namijenili Phila Hawesa koji je u borbu ušao s podosta medijskog vjetra uperenog u njegova leđa.

Unatoč tome što je borbu ušao kao borac koji je doživio poraz u kvalifikacijskoj borbi 23. sezone Ultimate Fightera od pobjednika Andrewa Sancheza.

Nakon toga je imao još samo jednu borbu, no u WSOF-u je bolji od njega bio Louis Taylor. Greg Jackson je za njega govorio kako je u pitanju budući najbolji borac svijeta, neki drugi su ga isto nahvalili, ali ostalo je samo na tome.

Hawes je još jednom razočarao nastupom u UFC-ovoj dvorani iako je prvu rundu završio na Marquezu, pokazajući sjajne hrvačke vještine, piše britanski tabloid Metro, a ovog je puta i brutalno nokautiran.

Nakon što je Marquez imao dominantnu situaciju na tlu, pridigao se i plasirao razorni desni high-kick, koji je odsjeo u glavu Hawesa. Ni legendarni Mirko Cro Cop Filipović ne bi se posramio poteza.

Hawes se samo srušio i zaspao, sudac je odmah pozvao liječničku službu, a komentatorski dvojac borbe ustvrdio je: “Vidjeli smo kako to dolazi. Da, on to itekako može”.

Julian Marquez prokomentirao je pobjedu. Kazao je kako je znao da mora biti strpljiv i izaći na kraj sa pritiskom i da će sve doći na svoje.

“Umoran sam. Bilo je teško skidanje kila, a i znao sam da će me odmah napasti”, izjavio je Marquez, prenosi njegove riječi Metro.

Povratak na Net.hr